Hlavní navigace

Názor k článku Broadbandu se v ČR moc nedaří: ADSL/VDSL přibývá stále pomaleji, kabelu dokonce ubývá od x - Vzhledem ke zvolenemu nicku presne plati "a kdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 11. 2012 9:29

    x (neregistrovaný)

    Vzhledem ke zvolenemu nicku presne plati "a kdo neumi, tak to uci" TCP je protokol nad IP vrstvou(technicky muze behat klido i nad uplne jinou), ktery zarucuje (= dostane se vam potvrzenky) narozdil od UDP, ktera nezarucuje (nedostane se potvrzenky) spojeni. Nic vic.

    Zjevne vubec netusite, jaky je rozdil mezi IP paketem a TCP/UDP paketem (mohou byt samozrejme i dalsi, napr ICMP ...) a matlate to vsechno dohromady.

    Tudiz male skoleni - pokud budu komunikaci vesti po UDP, musi si aplikace krome jinych veci zajistit i to zjistovani, zda data dorazila nebo nedorazila (pokud to neni jedno, coz se vyuziva pomerne casto). Pokud se pouziva TCP, tak se aplikace o doruceni dat dozvi "od prirody", coz ale stale neznamena, ze se v pripade, ze data dorucena nejsou nemusi "nejak" zachovat.

    Mno a tady dochazime k tomu, ze v pripade rekneme ftp v sobe tento protokol primo obsahuje moznost navazat prenos tam, kde skoncil, ktezto v pripade mailu nezbyva nic jineho, nez zacit posilat znova.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).