Hlavní navigace

Názor k článku BSA křičí: Chyťte piráta! od Jaromir - Jo, to jsou ty rozdíly u SW, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 11. 2007 8:08

    Jaromir
    Jo, to jsou ty rozdíly u SW, že člověk ho fyzicky nevlastní (jak je u všeho jiného zvykem), ale vlastní jen licenci, tedy právo produkt používat podle daných podmínek.

    Takže člověk v případě kontroly musí prokázat doklad o koupi (fakturu atd.), nestačí mu jen vlastnit danou věc, proto, aby dokázal, že je její vlastník.

    Stejně je to i u obsahu (licence k fotkám, videím), člověk taky potřebuje oboustranně sepsané smlouvy a kopii dokladu o zaplacení, nestačí vlastnit jen fyzicky vytištěnou fotku, nebo soubor...

    Holt speciální podmínky, je třeba si to uvědomit.

    Je to absurdní, když si člověk koupí auto, tak ho může rozřezat a složit na jiné, atd., je jeho vlastníkem, to ale u virtuálních produktůch, jako je obsah (text, audio, video, fotky, loga) a software automaticky nejde, protože člověk danou věc nevlastní a jeho práva vymezuje licence (no aspoň, že někdy si ji člověk může napsat podle vlastních potřeb a prosadit ji u malého dodavatele, takže ho nakonec vůbec neomezuje, a je to skoro jako by danou věc vlastnil (většinou s vyjímkou dalšího přeprodeje)).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).