Hlavní navigace

Názor k článku BSA nepřekvapila, v nové kampani nabízí udavačům desátek od JKL - Samozřejmě "sbalila děti" myslím jako že je sebrala...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 7. 2013 12:04

    JKL (neregistrovaný)

    Samozřejmě "sbalila děti" myslím jako že je sebrala a letěla - ne, že jim balila věci, zavazovala bundičky, botičky atd. jako když se jede na výlet :-D. Utíkali prostě tak jak byli s tím, co měli na sobě.

    Jinak jak to sousedka poznala. Ono když víte, že Váš manžel někoho napráskal a najednou jede kolona nějakých vojenských aut, tak jasně budete čekat, až si přečtete jestli je to gestapo nebo jestli to není jen taková vojenská projížďka - protože ano, správně, na těch autech na tu dálku opravdu nic jiného než obrys a barvu (tj., že jsou nejspíš vojenská) nepoznáte.

    Beze stopy opravdu neutekli, protože fašouni si samozřejmě velmi rychle zjistili kde jsou a vydali se na cestu do kláštera. To už tam ale praprabába s dětmi byla schovaná a fašouni tam nemohli vtrhnout násilím kvůli nějakým dohodám s Vatikánem.

    Samozřejmě je tady ještě otázka, jak byl ten zásah dělán "proaktivně". I mezi Němci, SS i Gestapem bylo dost slušných lidí - děda (z jiné strany rodiny) mi třeba říkal, že mu za války dal chlap od Gestapa celou bednu masa, ať to doveze domů. Navíc i v koncentrácích nebo při popravách v Lidicích atd. dost Německých vojáků spáchalo sebevraždu než by vykonalo "rozkaz". Takže je samozřejmě možné, že velitel jednotky, která tam jela taky zrovna neměl radost z toho, že by měl zastřelit mladou ženskou a malý děti, takže když už stihla utýct, nehrotil to a dělal to jenom tak, aby mu nikdo nemohl nic vytknout, ale příliš se neangažoval.

    Jak to přesně bylo vážně netuším a asi to neřekne nikdo z těch lidí. Taky jsem zažil párkát v životě krizové situace a to poslední, co bych v nich dělal je analýza na jakou vzdálenost co vidím nebo nevidím, jak mě co napadlo atd. :-D

    Důležité je, že to dopadlo dobře... A taky, že to bylo iniciované na udání!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).