Hlavní navigace

Názor k článku Bude Google platit médiím za použití článků? Je tu návrh reformy copyrightu od Ivan Nový - Ano, to je správná připomínka. Syžet bude podobný, tedy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 9. 2016 10:55

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Ano, to je správná připomínka.

    Syžet bude podobný, tedy ho bude moci sdílet, vy se pak budete chlubit s povedenými scénami v nichž sám hrajete hlavní roli. Obdoba selfie, a samozřejmě děj bude vytváře AI tak, aby byl neočekávaný, ale držel se v nějakém komunitně sdíleném rámci, v rámci jakési subkultury.

    AI bude aktivně tuto komunitu sledovat a vytvářet pomocí své produkce. Jde ale o to, aby to nebylo založeno na autorských právech, ale reálně existující komunitě.

    Financováno to může být pronájmem samotné AI k zakomponování se do děje, nebo vloženou reklamou.

    Tento proces už ale existuje, lidé hrají hry, které pomocí youtube přenášejí a ty sledují jejich fanoušci.

    Podstatnější ale bude automatické "vymýšlení" tedy virtualizace zpráv. AI si najde obraz z kamer, které zachytily danou událost a vytvoří její vlastní obraz, tedy z jiného úhlu, jiného střihu s pozměněnými detaily tak, aby na tuto zprávu nebylo možné uplatnit autorské právo. V podstatě půjde o obrazové převyprávění dané události, které bude ale nerozeznatelné od obrazové reality originálu. Nepoznáte, že půjde o synteticky vytvořený obraz. Věcně to bude správně, detaily se budou odlišovat, třeba odstín barvy projíždějících automobilů, jiné synteticky vytvořené tváře chodců, jiné mraky, jiné fasády domů atp. Když vám někdo o něčem vypráví, taky si vytváříte obraz vlastní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).