Hlavní navigace

Názor k článku Bude M.I.A. vysílat po Internetu? od Marek Antoš - Vývoj a rozsah této diskuse potvrzuje skutečnost, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2000 9:47

    Marek Antoš (neregistrovaný)
    Vývoj a rozsah této diskuse potvrzuje skutečnost, že je to celé trochu složitější. Pokud se na ten článek podíváme a budeme striktně posuzovat, co je či není pravda, domnívám se, že autor vyjde bez ztráty květinky. M.I.A. ústy svého technického ředitele Daniela Dočekala skutečně popřela, že by chtěla vysílat. Tuto zprávu následně přinesla ČTK a lze předpokládat, že s jejím zněním M.I.A. souhlasila, pokud tuto zprávu zveřejnila na svém vlastním Světě namodro. Všechno ostatní, co autor v článku uvádí, jsou jeho názory a technický pohled na věc.

    Z mého pohledu však článek přeci jen trpí určitým nedostatkem. V úvodu se hovoří o tiskovém prohlášení a je sporné, zda vyjádření Daniela Dočekala lze nazývat tímto způsobem - tiskové prohlášení ve mne vyvolává spíše představu tiskové zprávy. Článek navíc neosvětluje důvod, proč k tomuto prohlášení došlo (že to byla reakce na podvržené maily), čímž poněkud zkresluje vyznění. Pokud by jasně uváděl všechny okolnosti vzniku toho prohlášení, zřejmě bychom se tak bouřlivé diskuse nedočkali. Takto to však zákonitě vypadá tak, že pokud M.I.A. něco oficiálně popírá, ve skrytu přeci jen něco připravuje. Což nakonec může, nebo nemusí být pravda - měly by však být popsány všechny okolnosti.

    Jinými slovy, pokud si někdo napřed přečetl kompletní zprávu ČTK (link na Svět namodro zde už uváděl kolega Mirek Zeman) a pak komentář Michala Krska, získal myslím poměrně kompletní a správný pohled na celou věc.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).