Hlavní navigace

Názor k článku Bytová družstva a přechod na DVB-T2. Jak probíhá úprava společných anténních rozvodů? od kabel - fd je úplně mimo mísu, protože do stupačkových...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2018 15:07

    kabel (neregistrovaný)

    fd je úplně mimo mísu, protože do stupačkových vedení (jenž se dělaly počátkem 90 let) se dával jeden jediný koaxiální kabel místo původních zelených hnilob, a byl to CommScope 7mm. A o tom jsem psal.
    Při hvězdicových rozvodech se používá kabel min. 5mm a v takovém případě je to Belden 121. Přičemž tento kabel je parametrově naprosto bez problémů a jenom naprostý mimoň může psát pitomosti, že ne.
    V dřevních dobách kabelovky, kdy se majitelé domů velmi rádi zbavovali šrotu v podobě STA, pozemní vysílání začínalo a končilo 2 programy České televize, někde navíc i OK3. A občas Němci nebo Rakušáci jako negarantovaný bonus. A o takovou STA nikdo nestál, a navíc tu hromadu harampádí bylo nutné udržovat neboli platit servis/opravy, což se nikomu nechtělo, když měli možnost kabelovky.
    Na pomatenosti o tom, že si kabelovka zahrála na odvoz odpadků, je zbytečné reagovat. fd je obyčejný blábola, který kdesi cosi slyšel a drží se toho jak moucha lejna. Přitom není schopen doložit jediný dokument, kde by si majitel domu takovou práci objednal a Kabel Plus (což byl tehdejší název pro dnešní UPC - jenom pro neznalé) na to přistoupil a demontáž šrotu provedl. Každopádně s příchodem hvězdicových rozvodů zůstalo stupačkové vedení na ocet, takže klidně se mohli nájemníci složit a vrhnou do stavby nové STA, jistě by s tím nebyl problém - no, vlastně byl. Protože o STA už dávno nikdo nestál a kdo dostal desítky programů z kabelu, ten se nebude vrhat zpět do století páry a nějakého pochybného pozemáku :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).