Hlavní navigace

Názor k článku Týdeník Respekt spustil nový web a začíná předem moderovat diskuse od Filip Jirsák - Když absolutně nechápete, jakým způsobem to budou moderovat,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2015 9:35

    Filip Jirsák

    Když absolutně nechápete, jakým způsobem to budou moderovat, nedělejte tam moderátora ani nestanovujte pravidla. Ale mohl byste připustit, že když vy něco absolutně nechápete, někdo jiný by to chápat mohl, ne?

    Proč by na sebe příspěvky nenavazovaly? Někdo napíše komentář, moderátor ho zveřejní, já na ten komentář zareaguju, moderátor ho zveřejní. Kde je ta nenávaznost? Navíc zrovna to, jestli komentář navazuje na ten předchozí, je dobré kritérium pro hodnocení.

    Zdá se, že jsou lidé těmi internetovými "diskusemi" už tak zmatení, že úplně zapomněli, jak normální diskuse vypadá, a že existují kritéria, podle kterých se dá každý diskusní příspěvek hodnotit. Navíc nebude potřeba vybírat jen ty absolutně špičkové příspěvky, a jakmile bude mít nějaký příspěvek byť jen jediný malý kaz, nepublikovat ho. Ono bude úplně stačit vytřídit ty komentáře, které jsou úplně mimo téma nebo nikam nevedou. Tím se odstraní 90 % nesmysl a zbytkem už se čtenář nějak prokouše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).