Hlavní navigace

Názor k článku Týdeník Respekt spustil nový web a začíná předem moderovat diskuse od Filip Jirsák - Takže už aspoň víme, že vy to překrucujete...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2015 13:23

    Filip Jirsák

    Takže už aspoň víme, že vy to překrucujete určitě. Protože za prvé jste nezažil na vlastní kůži "to období", ale pouze jste v té době žil jeden z mnoha příběhů, který pro danou dobu vůbec nemusí být charakteristický nebo určující. Za druhé lidská paměť je dost nespolehlivá, pamatuje si selektivně, vzpomínky upravuje podle pozdějších událostí a lidé si dokonce pamatují i věci, které objektivně nikdy nezažili.

    To, že si někdo něco "pamatuje" a "zažil to na vlastní kůži" jsou ty nejhorší případy nevědomosti. Protože ne každý si dokáže přiznat, že něco bylo jinak, než jak si to pamatuje.

    Je to vidět i na tomto konkrétním příkladu. To, o čem tvrdíte, že si to "pamatujete", se týká války, a nelíbí se vám, jak Respekt píše o vyhnání sudetských Němců. Jenže ty souvislosti jsou jenom ve vaší paměti, objektivně neexistují a neexistovaly - to, že je někdo příslušníkem nějakého národa, o dotyčném nevypovídá vůbec nic.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).