Hlavní navigace

Názory k článku Čech strávil 48 hodin ve virtuální realitě. Vždy jsem měl rád Matrix, říká k pokusu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2019 10:40

    bez přezdívky

    Hezký článek, děkuji za něj. Jen bych doplnil/opravil pár věcí.
    1) Najít si ve VR dobrou zábavu není takový problém jak píšete. Ano, tříáčkových titulů není mnoho (Zkuste si ale dohrát Skyrim, nebo Fallout 4 za 2 dny :)). Krátkých hříček jsou tisíce, stačí si jen vybrat.
    2) Není pravda, že Htc vive první generace nemá kameru pro pohled ven, ale je potřeba tuto funkcionalitu povolit v nastavení.

    Za používání toalety s nasazeným headsetem a bez kamery rozhodně klobouk dolů. To musel být pořádný výkon :) A ješte otázečku nakonec. Jaký význam v tomto experimentu má spánek s nasazeným headsetem??? Teda kromě toho, že se testovaný subjekt nevyspí? Těch pár vteřin mezi probuzením a nasazením VR bych mu s klidem odpustil.

  • 28. 5. 2019 11:38

    Snipercze

    Vyznam spanku s nasazenym headsetem je treba v tom, ze se zjisti, jak se s nim clovek (ne)vyspi. Na to potom muzou vyvojari reagovat a pridat k headsetu nejakou "detekci spanku", ktera ztlumi nebo vypne displaye.

  • 2. 6. 2019 9:26

    Jet

    Chtěl bych přidat 2 zkušenosti:
    1. DOOM - v 90tých letech, kdy byl čas si hrát, jsem několikrát vydržel hrát několik hodin v kuse. Před sebou CRT monitor 17", v ruce myš. Když jsem se pak po několika hodinách zvedl, měl jsem pár minut problémy s orientací a koordinací pohybu.

    2. Moře - po týdnu stráveném na vrtné plošině, kde jsem neměl nejmenší problémy, jsem se vrátil na pevnou zem. Připadal jsem si jako opilý. Zem se pode mnou trochu houpala, měl jsem problémy chodit po schodech. Musel jsem se držet zábradlí, abych nespadl, když se to tak houpalo. Trvalo to skoro celý den, než jsem se z toho dostal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).