Hlavní navigace

Názor k článku Cenové srovnání VoIP od Pet - Nevhodný asi jak pro koho. My to v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 4. 2006 10:16

    Pet (neregistrovaný)
    Nevhodný asi jak pro koho. My to v "malý" firmě používáme na 100%. Uvažoval jsem i o přechodu na "klasické" VoIP, zatím pro to ale nemám jediný důvod.

    Skype má jen jednu nevýhodu: příchozí české číslo. Když ale máte připojení ADSL, stejně k tomu máte automatické číslo, takže v tomhle případě ta nevýhoda odpadá. Dál pak pro mě zůstávají jen výhody (které zase nemá ta "klasická" VoIP): instant messaging, vidím dostupnost jednotlivých lidí, jednoduchost správy a dobíjení přes Skype group, možnost telefonovat odkudkoli ve světě, žádné nastavování... Krátce řečeno, od doby používání Skypu se pevná prakticky nepoužívá a vzhledem k úrovni cen se dá Skypem vykecávat prakticky s kýmkoli na světě bez omezení. Výsledkem je úplně jiná úroveň komunikace.

    Ještě bych rád reagoval na argument, že Skype není VoIP, protože nemá otevřený protokol. Já bych to tak nebral. Čistě technicky to dle mýho názoru VoIP je a uzavřenost protokolu většinu lidí nezajímá. Co je zajímá je funkčnost a ne technologie. V zásadě je spíš důležitější rozlišení telefonie na pevnou a mobilní.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).