Hlavní navigace

Názor k článku Centrální předplatné internetového obsahu od humungus - presne tak, myslim, ze na zive se objevil...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2002 19:50

    humungus (neregistrovaný)
    presne tak, myslim, ze na zive se objevil docela vystizny prispevek o podstate toho systemu:

    --------------------------------------------------------

    no sice nepodnikám, ale tak trochu od fochu jsem. a to mi tedy nenamluvite, ze tenhle system ma nejaky jiny ucel, nez eliminaci - nebo tedy spis presneji minimalizaci podnikatelskeho rizika, nebot jak spravne tvrdite, podnikatelske riziko nelze v trzni spolecnosti uplne vyloucit. jenze, nebudte naivni. predpokladejme na chvili, ze se skutecne neco takoveho jako vy navrhujete podari vytvorit a ze se podari presvedcit vetsinu tech relativne velkych hracu na malem ceskem trhu, aby do toho sli. nejakou dobu to asi pobezi a lide si na system zvyknou. jenze, v kazdem okamziku bude v tom systemu nekdo, kdo si spocita, ze by pro nej bylo vyhodnejsi byt mimo ten system. tomu se proste neubranite, protoze to je zakladni atribut kazdeho system zalozeneho na prerozdelovani. a rekneme to jeste tvrdeji, vy se totiz snazite zavest internetovy socialismus.


    vy totiz moc dobre vite, a jestli nevite, tak jsem vas asi do teto doby hodne precenoval, ze jediny opravdovy duvod existence tohoto systemu je v jeho pocatcich. a prave to je ta minimalizace rizika, o kterem jsem mluvil a zaroven ono obrovske naruseni souteze na trhu, proti kteremu se ohrazuji. kdybyste se totiz rozhodl zacit vybirat jen vy, uzivatele se preliji na konkurencni servery. kdyz zacnou vybirat vsichni, nebo aspon vsichni velci, tento efekt bude minimalizovan. uzivatele budou natlaceni do predplatneho, jenze pak se, diky vyse popsanemu odstredivemu efektu zacnou jednotlivi velci hraci odtrhavat, protoze konkurence v podobe zadarmo uz nebude anebo bude slaba. najednou zacnou mit predplatitele omezeny vyber a system po case zkrachuje a rozpadne se na nekolik vetsich serveru nebo skupin se samostatnym predplatnym.


    k vyse popsanemu postupu proste dojit musi - odpovida totiz zakladnim ekonomickym zakonum. takze prosim, prestante nas tu balamutit a priznejte to uz konecne: siroky predplatitelsky system ma pouze jeden ucel: eliminovat prostredi sluzeb zdarma na ceskem internetu a pomoci docasnou kartelovou dohodou donutit uzivatele platit za obsah, ktery, co si budeme povidat casto neodpovida kvalite tistenych medii, coz sice neni pripad prave vasich, pomerne uzce zamerenych serveru, ale mnoha jinych ano.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).