Hlavní navigace

Názor k článku Ceny Big Brother Awards získala sKarta, Microsoft, lyžařské turnikety a Rusko od Jurax - Ad sKarta - princip v zásadě dobrý, realizace...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2013 19:52

    Jurax

    Ad sKarta - princip v zásadě dobrý, realizace jako obyčejně, kdež něco dělají státní úředníci, špatná. Primárně měl databázi vlastnit a provozovat stát, ne soukromý subjekt.

    Ad kamerové systémy - je-li kontrolován veřejný prostor, nepřijde mi to jako šmírování; naopak budu rád, když kamery pomohou zvýšit bezpečnost. Odpor proti monitorování veřejných prostranství se mi zdá být poněkud hysterický, neřkuli pitomý. Vadilo by protestujícím, kdyby místo pětistovky kamer stálo místo nich pět stovek policistů a ostřížím zrakem střežilo bezpečnost ulic a náměstí? Pakliže ano, proč? A pakliže ne, proč?

    Ad slídil v autě - automatické přivolání pomoci není špatná věc; pokud by montáž a využívání skřínky byly aktivity dobrovolné, neváhal bych si ji pořídit, pokud by to nebylo příliš nákladné.

    Ad víme na co díváte - to je směšné ... no tak si nepořídím ten dotyčný Xbox a je vymalováno! A nebudu sledovat programy tímto zařízením kontrolované - jednak to na 99% budou stejně nějaké komerční hovadiny a druhak i jinak se informací toulá světem až moc ... a za účelem zábavy je pořád nejlepší dobrá kniha :-)

    Ad slídilové na lyžích - inu, kupuje-li si lyžník permanentku či skipas s vědomím, že jde o doklad nepřenosný, a pak se jej pokouší dát/prodat jinému, porušuje podmínky smlouvy, kterou dobrovolně uzavřel, což je konání mravně pochybné, i když připouštím, že u nás nikoliv neběžné a sprostným lidem nejen tolerované, ale zhusta i obdivované. A že to provozovatelé areálů nelibě nesou, neboť přichází o prachy, je celkem pochopitelné - i oni musí platit energie, mzdy zaměstnancům i sobě a daně a čertvíco ještě. Lyžníci, kteří dosud mravně nedorostli schopnosti dodržovat smlouvu dobrovolně uzavřenou a kontrola jim znesnadňuje podvádět nebo lyžníci, kteří nepodvádějí, avšak kontrola je popuzuje a uráží, mohou lyžovat jinde nebo provozovat jiný sport.

    Ad kdo nic neudělal - přečetl jsem si odkaz a nechápu, za co dostal zmíněný mluvčí cenu velkého bratra - s jeho článkem, resp. s názory v něm uveřejněnými nelze než souhlasit. Nemohu se ubránit dojmu, že udělovači oné ceny jsou poněkud hysteričtí anarchisté. A že se proti postavil premiér - inu, politika není nic hezkého, voličům nutno podlézat permanentně a obecně politikové by neměli kecat do věcí důležitých a vyžadujících odborné znalosti - spolehlivě vyberou vždy nejhorší řešení (viz fotovoltaika třeba).

    Ad černá listina - tady nemám názor; neznám dostatečně situaci. Obecně akorát, že i dobrého lze škaredě zneužít - a to platí na obě strany.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).