Hlavní navigace

Názor k článku Černý doménový listopad každý rok? od Petr - Rozumíme si zatím bohužel pouze v něčem, tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2000 17:55

    Petr (neregistrovaný)
    Rozumíme si zatím bohužel pouze v něčem, tak to jen dovysvětlím, než tohle téma zmizí v propadlišti.

    1. Daňový doklad v mailu (prostý text) by mi zcela vyhovoval jak popisujete. O tom jsem psal hned poprvé. Samozřejmě pokud bude datum zd.plnění uveden podle zákona.

    2. To PDF (s otazníkem) jsem napsal jenom kvůli obrázku podpisu za CZ.NIC, protože celou tu dobu byla řeč o SMLOUVĚ !!! (Tím je celý váš druhý odstavec trochu mimo.) Nebyl jsem to já, kdo psal, že je obtížné udělat aplikaci přístupnou všem - to ale fakt neumím posoudit.

    Nevím, kolik jste prodělal jednání na berňáku, ale rozhodně to není o sebevědomí. Děláme už pár let daňové poradenství (oprávnění má cca 3000 lidí v republice), takže to snad můžu napsat. Jistě, můžeme klientům radit, aby šli do soudního sporu s berňákem, který je zaměstná na tři roky. Dokonce na tom i zbohatneme. Ale dělat to jen proto, že smlouva, o kterou ve sporu především jde, se nachází pouze na disku nějakého serveru, odkud jí sice lze vytisknout, ale je to nedatovaný a nikým nepodepsaný text, který jako bych si právě sám vymyslel... Navíc po vytisknutí stránky s registrací je na ní datum, které je v rozporu s doklady (ty mají jiné datumy zd.plnění) - chtěl bych vidět, na co vám bude vaše sebevědomí. To si prostě zanadávají na monopol, dopatí a čekají na kontrolu dalšího roku, která dopadne stejně.

    Jinak, ten Obchodní rejstřík je na stránkách Ministerstva spravedlnosti. A údaje do něj klepou právě Krajské (rejstříkové) soudy. Takže nevím, kdo by měl být víc oprávněný výpis z něj vystavit.
    Abych si zdánlivě neprotiřečil. "Tety" neuznávají papír, na němž je zřejmé, že byl vytisknutý z internetu. To bych i chápal - může být před tiskem změněný. Víc mi vadí, že nevěří, ani když to samy na monitoru vidí. Proto ten požadavek, aby tam nebyly URL (ale jdou i ustříhnout :-) )

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).