Hlavní navigace

Názor k článku Česká Kubice přestane dotovat převaděč, doporučuje lidem satelit od Pamětník - K důvodům přesvědčování agentů kabelového UPC k přechodu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2008 14:10

    Pamětník
    K důvodům přesvědčování agentů kabelového UPC k přechodu z analogu na digitál snad není nutno nic dodávat. Jejich náznaky toho, že analog bude funkční sotva do konce tohoto roku nejen odporuje nedávným prohlášením jejich nejvyššího manamegentu, ale riziko úbytku abonentů je tak velké, že si ho normálně podnikající firma nemůže dovolit.
    Ale argumenty pro a proti v kauze vykrývač/opakovač DVB-T versus DVB-S nejsou pro občany České Kubice až tak křišťálově průzračné. Příznivci jedné či druhé platformy si vždy najdou své pro a proti. Od zjednodušení, že jedna pěkná parabola nahradí monstrózní soustavu mnoha dlouhých a nápadných antén pro příjem DVB-T z mnoha směrů až po argument, že několik STB pro DVB-T za pár stovek vyřeší digitalizaci pro celou domácnost na dlouhá léta a bez dalších nákladů. Osobně mám možnost příjmu všech 3 MUXů z DVB-T, kabelovky UPC i provozuji satelitní přijímač s prázdnými CI sloty a parabolou na rotátoru. Obyvatelé ČK tuto možnost nemají a sotva někdy budou mít, ale já bych si jim troufl radit, jak nastalou situaci řešit, až po tom, co bych se detailně seznámil se zvyky, možnostmi a potřebami každé domácnosti. Myslím, že univerzální řešení neexistuje, ale pokud to dopadne tak, jak obec oznamuje, jiná individuální řešení, než DVB-S, opravdu nejsou.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).