Hlavní navigace

Názor k článku Česká republika je e-shopovou velmocí od Považující Internet (natož web) za zbytečnost - Myslím, že Poláci vůbec divní nejsou. I v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2012 10:45

    Považující Internet (natož web) za zbytečnost (neregistrovaný)

    Myslím, že Poláci vůbec divní nejsou. I v Česku se dříve běžně objednávalo jen telefonem nebo e-mailem a firma měla na webu jen vystavenou nabídku (často vám s prvním zbožím poslali i tištěný katalog, nebo aktuální nabídku).

    e-Shop tak jak ho známe dnes (většina) je v podstatě mnohem horší služba a bastl objednávky.
    Bez e-mailu si nenakoupíte prakticky nikde, ve většině musíte uvést i číslo mobilu který opravdu vlastníte a o tom, že se musíte připojit na Internet ani nemluvě.

    Nevím jak vám ostatním, ale strašně mi chybí ta možnost jen zvednout telefon a objednat to co potřebuji. Některé firmy trvají na e-mailech, některé dokonce na webových formulářích a prostě se s nimi nedomluvíte.
    Některé firmy jsou tak natvrdlé, že i když oznámíte že přes e-mail a Internet nemůžete nadále (po vytvoření objednávky) komunikovat touto cestou a mají pro komunikaci použít telefon, tak toho nejsou schopny...

    Prostě staré dobré časy a firmy které i "po staru" fungují dodnes. ten aktuální stav skladových zásob je stejně jen sranda pro děcka.
    Když nechci například udělat zbytečnou cestu pro zboží tak stejně musím zvednout telefon a ověřit dostupnost, případně požádat o rezervaci. Dobré e-shopy, určitého druhu zboží, mají (podle mne) vždy kamené pobočky kde je cena zboží stejná jako na webu a kam vám případné zboží o které máte zájem (například kvůli prohlídce) stáhnou z cenrálního skladu...

    Bohužel jsem nucen využívat služeb i pár firem, které "starý přístup" záměrně neumožňují vyžívat, což se děje vždy v nejméně vhodnou dobu. Proto si opakovaně dávám práci nalézt nový, cenově srovnatelný a lépe dostupný ekvivalent a náhradu pro "spolupráci".

    P.S.
    Ve výzkumu schází jedna zajímavá věc. Že totiž e-shopy, opět u některého druhu zboží, jsme nuceni využívat proto, že v kamených obchodech (ani největších měst v zemi) se toto zboží prostě nevyskytuje. K dispozici jsou často, pokud vůbec něco, jen a horší a starší modely daného zboží a to navíc značně předražené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).