Hlavní navigace

Česká televize dnes večer nabídne premiérovou galashow Velká plavba s Waldemarem

31. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ FOTOGALERIE A VIDEA – Na poslední den v roce nasadí ČT1 do prime time velký zábavný pořad k nedožitému jubileu Waldemara Matušky.

Ve 20:30 odstartuje zábava „plná exkluzivních hudebních čísel a výjimečných hostů“ jako pocta k nedožitým 85. narozeninám Waldemara Matušky. Aranže slavných písní se ujal hudebník a dirigent Václav Hybš.

„Moderní, stylová a vkusná dekorace, přesto v lehkém retro duchu. Podium připomíná hned několik lásek Waldemara Matušky, loď, na kterou se chtěl nechat najmout, když byl mladík, dálky a toulání, které ho vždy lákaly, a v neposlední řadě i hospodu, kde ho bylo všude plno a kde bavil lidi blízké i úplně cizí.“ Tak popisuje scénu Velké plavby s Waldemarem Česká televize.

NAPSALI JSME: Sledovanost dvoudílné Marie Terezie trhala na Slovensku rekordy

Česká televize uvede dvoudílnou Marii Terezii na přelomu roku

Premiérová galashow má být plná „…exkluzivních hudebních čísel. Nezapomenutelné písně v podání špičkových interpretů střídají vzpomínky na bouřliváka Waldu, a to z úst jeho kolegů a přátel.“ Uvidíme také archivní ukázky, které mají připomenout mnoho tváří Waldemara Matušky.

Zpěvák a herec Waldemar Matuška se jako Vladimír Matuška narodil 2. července 1932 v Košicích a zemřel 30. května 2009 v St. Petersburgu na Floridě, kde žil se svou manželkou, zpěvačkou a herečkou Olgou Matuškovou (Blechovou).

Vladimír Matuška se vyučil sklářem v Poděbradech a zároveň hrál v různých kapelách. V roce 1960 nahrál svou první píseň Suvenýr a poté se stal zpěvákem a hercem divadla Semafor. Dvakrát vyhrál Zlatého slavíka (ve vůbec prvním ročníku v roce 1962 a druhého v roce 1967). Začátkem 70. let si nechal úředně změnit jméno na Waldemar a v roce 1972 začal spolupracovat se skupinou K. T. O. Koncertoval doma i v zahraničí a v roce 1986 toho využil a zůstal i se ženou v USA. Komunisté pak zcela zakázali hrát jeho skladby, zlikvidovali jeho už připravenou desku Jsem svým pánem a v tehdy hodně populárním seriálu Chalupáři byl smazán jeho hlas a zůstala jen hudba.

BRAND24

Waldemar Matuška pobýval na Floridě i po roce 1989, svou vlast ale často navštěvoval. Zemřel na Floridě, pohřben je však na Vyšehradě. Mezi jeho nejznámější hity patří Sbohem, lásko, Tuhle rundu platím já, To všechno odnes čas, Mám malý stan s Karlem Štědrým, Růže z Texasu, Tereza, Ach, ta láska nebeská s Evou Pilarovou, Slavíci z Madridu a mimo jiné také například Jó, třešně zrály. Zahrál si mj. ve snímcích Kdyby tisíc klarinetů, Limonádový Joe aneb koňská opera a Noc na Karlštejně. (Zdroj: Wikipedie)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).