Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Česká televize spustila pilotní DVB-T2 síť se všemi svými programy v HD. Jak se přechod povedl? od Pamětník - Vlez mi na záda a poučuj si koho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2018 13:38

    bez přezdívky

    Nepleť si přidělení frekvencí s uzavíráním smluv, resp. nejenom že ničemu nerozumíš po technické stránce, ale nejsi zběhlý ani v právní problematice a mícháš hrušky s jablky. Radši se věnuj zahrádce na chatě, tam třeba nic nepotento...

  • 12. 4. 2018 11:07

    Pamětník

    Jenom hluchý a slepý by mohl nezaregistrovat dění kolem přechodu z DVB-T na DVB-T2, nesčíslněkrát probírané ve všech typech sdělovacích prostředků. Čili doslova každý mohl sledovat vývoj v pozemním vysílání. Komu tedy, podle Tebe "bez přezdívky", stát, potažmo RRTV, přiděluje vysílací licence? Pokud bych použil jako Ty jen polopravdu, napsal bych televizním stanicím. Rada RRTV uděluje vysílací licence stanicím, ale, jak bude taková stanice vysílat, odkud, s jakým výkonem a na jakém kanále, to už je samozřejmě další smlouva mezi stanicí a operátorem. Také obsah a rozsah vysílání stanice povoluje, kontroluje, pokutuje a odebírá licenci RRTV, čili stát. Nebo by snad mohl stát, jen z rozmaru svých úředníků, odebrat kterékoliv komerční TV stanici vysílací licenci, když spolu, podle Tebe, nemají uzavřenou "vůbec žádnou" smlouvu a taková stanice by mohla jen konstatovat, že její miliardové investice do technologií a provozu zkrátka přijdou vniveč?

  • 12. 4. 2018 9:01

    bez přezdívky

    Opět píšeš o něčem, o čem nemáš ani potuchy. Takže, abys byl v obraze - stát pronajímá frekvence na dobu 12 let, přičemž s TV stanicemi nemá vůbec žádné smlouvy.

    A že jsi senilní a píšeš z cesty, to je vidět s každým tvým příspěvkem. Pokud máš alespoň zbytek nějaké soudnosti, tak to pochopíš a přestaneš se tady projevovat.

  • 12. 4. 2018 8:28

    Pamětník

    Opět jen použití polopravd. Samozřejmě, že pro samotnou ČT by v osekaném TV pásmu bylo dost místa. Jako berlička dobré, ale stát spravuje celé spektrum, je vázán dlouhodobými smlouvami s komerčními TV, případně pozemními distributory a bylo by nehospodárné pro veřejnoprávní TV neefektivně využívat jen pár kanálů, které by obsadilo dlouho očekávané HD TV.

    Co dokazuješ tím opakovaným omíláním mechanizmu fungování státu? Samozřejmě, že výkonný aparát státu tvoří úředníci, najatí odborníci, poradci a lobisté, ... A to ví všichni, i starci, senioři, nemáš na to patent na rozum jen Ty. Je ubohé hanlivě značkovat druhé jen proto, že žádné skutečné informace o nich nevíš. Na druhé straně se Ti divím, že nejsi schopen si obnovit přezdívku, dokonce ani prý nevíš proč? To nesvědčí o dokonalosti Tvých znalostí a technickém umu. Jak jsi potom na tom i v dalších technologických oborech? Pro mne už změnu ale dělat nemusíš, už jsi jasně "ten bez přezdívky". :-p

  • 11. 4. 2018 7:25

    bez přezdívky

    Pro veřejnoprávní TV je kmitočtů volných dost (a to i bez T2). A samozřejmě, že o vhodnosti pásem k daným službám rozhoduje úředník, přičemž vzhledem k tomu, že nemá potřebné technické znalosti, tak si k tomu stanovisko musí nechat vypracovat u odborníků (např. ČVUT). Jestli právě objevuješ Ameriku a toto jsou pro tebe nové skutečnosti, pak snad bude lepší, aby ses o problematiku ani nezajímal, protože ti zjevně pokročilá senilita nedovoluje držet krok s vývojem.
    A vlastnost lidí, kteří kritizují, že kdosi nemá přezdívku, přičemž sami jsou stejně anonymní a píší si jakési smyšlenky typu "Pamětník", nemá smysl nějak víc komentovat. Takže jenom pro tvoje info - přezdívku jsem měl a po přechodu na nový web se jaksi vytratila, ne moji zásluhou, tj. ani nemám důvod něco napravovat.

  • 10. 4. 2018 22:41

    Pamětník

    Vždycky je o čem diskutovat, to je už taková vlastnost lidí, nejen "toho bez přezdívky". Nechci sahat na pravomoci státu, ani zpochybňovat jeho nemohoucnost v případě nadnárodních dohod, ale proč by se stát jen tak zbavoval části TV pásma, aby vznikly komplikace pro jeho úkoly na poli šíření veřejnoprávní TV a finančně tím zatížil nejen sebe, ale i většinu občanů? Na druhé straně "ten bez přezdívky" zde už dříve tvrdil, že stát jsou vlastně úředníci a někdy i nějací najatí odborníci. Co tedy náš stát vlastně chce, co chtějí jeho úředníci a někteří odborní poradci, je celkem vedlejší, protože Česko není osamocený ostrov a nemůže ignorovat chování a dohody sousedů.

  • 10. 4. 2018 20:53

    bez přezdívky

    Pásma jsou majetek státu a ten si může rozhodnout, komu je pronajme. A nějaká TV rozhodně nemá nárok na to, aby pásmo využívala, když majitel nechce. Tedy stát, jakožto majitel, si může vybrat nájemce dle libosti a není o čem diskutovat.

  • 10. 4. 2018 16:24

    Petr Svoboda

    tady někdo hodně rychle zapomněl na to, jak krvavě mobilní operátoři opouštěli 900 MHz směrem k 1800 MHz. A kolik příkoří museli vytrpět jak uživatelé, tak i obchodníci a zprostředkovatelé. Takto rychlé zapomínání jen přispěje, že použití pásem Pod 900 budeme vnímat nikoli jako progresívní a vstřícné novým technologiím, ale jako sobecké uzurpování.
    Svět stojí na krátké paměti ovládaných a odstraňování pamětníků z cesty novátorů!
    (a zde je vidět, že se novátoři nestydí vzít na pomoc i jazyk spodiny)

  • 7. 4. 2018 14:48

    bez přezdívky

    Kristepane, to jsi tak zaostalý, že nechápeš, že pásma přiděluje stát, ale samozřejmě k tomu musí někdo dát technické stanovisko?

    Mně do tvého fotra pochopitelně nic není a opět jsi ve své senilitě absolutně nepochopil, co tím bylo řečeno, tj. že vůbec nešlo o fotra, ale o postoj jednotlivých generací k dané době. A do mého času je ti leda velké houno, přičemž diskuze s jedinci tvého ražení, kteří soustavně melou pitomosti, je nejen nutná, ale přímo morální povinnost.
    To o kolečkové židli jsem nepochopil, zřejmě nějaká tvoje osobní zkušenost (i když to bych v tvém případě reálněji viděl na křeslo bez koleček, uprostřed s poklopem).

  • 7. 4. 2018 14:22

    Pamětník

    Bylo by zbytečným opakováním se znovu vyjadřovat k Tvému "indiánskému" jménu : "ten bez přezdívky". :-D

    Tak jsi najednou otočil? Pásma operátorům už podle Tebe nepřiděluje stát, ale odborníci!

    Co máš se svým fotrem, do toho mi nic není, stejně jako Tobě. Tak se raději soustřeď na smysluplnou propagaci života své generace, která všechno ví a všude byla. Jen je mi divné, že máš tolik času, zbytečně diskutovat s Tebou opovrhovaným seniorem. Možná jsi upoután na kolečkovou židli, to Tě potom lituji, ale chápu....

  • 7. 4. 2018 14:01

    bez přezdívky

    Zato si napsat jméno "Pamětník" je zcela neanonymní, že? :D

    Vhodnost pásem k různým službám posuzují odborníci a úředník je pak až ten, kdo to posvětí (schválí). Skutečně se nevyjadřuj k věcem, o kterých nevíš naprosto nic a jenom střílíš od pasu nějaké svoje domněnky...

    Kdyby jsi svému fotříkovi ukázal tento web a dobu, jenž tady trávíš psaním duchaplných příspěvků, tak tutově prohlásí, že je to ztráta času. Kdyby on ukázal zase svému předchůdci televizor, tak ten řekne něco o ztrátě času taky. Prostě doba jde dopředu a starší generace má problém pochopit tu mladší. Takže mobilní internet prostě a jasně "frčí" a tobě nezbývá nic jiného, než to vzít jako fakt. Včetně všech věcí s tím souvisejících, tedy i využívání dříve televizních pásem pro LTE (o čemž tato debata původně byla).

  • 7. 4. 2018 13:47

    Pamětník

    No, nemít přezdívku, taky něco svědčí o osobnosti rádoby anonyma. Jen se takový podivín bez jakékoliv jednoznačné identifikace obtížněji přímo oslovuje. Nebo Ti imponuje oslovení "pane bez přezdívky"?

    Ani náhodou by mne nenapadlo, že přidělení pásma pro mobilní internet je z Tvé hlavy. Papouškovat nesmysly o rozhodnutí státu. což jsou v tomto případě úředníci, je od Tebe zbytečné, realita je jiná.

    Samozřejmě akceptuji názory druhých, ať se to týká nezbytnosti mít k dispozici mobilní připojení k internetu, cpaní se potravinovými doplňky, nebo jinými skupinovými zbytečnostmi, které nám doba vnucuje. Nemám problém se cítit členem bezvýznamné minority, zejména když to vyplývá ze seniorských priorit. Pokud se Ty a mobilní internetová generace také dožijete vysokého věku, budete potom mladým opět jen k smíchu. Jen se vám dnes zdá, že je svět stvořen jen pro vaše potřeby a ty jsou důležitější, než svět samotný.... ;-)

  • 7. 4. 2018 11:24

    bez přezdívky

    Ó, to je tedy velký handicap, že nemám přezdívku :D Ty ji máš a k čemu ti to je, když stejně meleš akorát nesmysly?
    Přičemž využití pásem pro mobilní internet rozhodně není nic z moji hlavy, tak se rozhodl stát a vymalováno, já pouze opakuji, co již bylo rozhodnuto.

    Svoje peníze si (ne)vyhazuj dle vlastního uvážení, to ti rozhodně nikdo nebere. Ale laskavě akceptuj názor druhých, kteří si za ten mobilní internet rádi svoje peníze vyhodí (a naopak zase nejsou ochotni vyhazovat prachy za něco jiného, za co je vyhazuješ ty, třeba za chatu). Nicméně vzhledem k počtu uživatelů mobilního internetu se začínáš ocitat v bezvýznamné minoritě, která se spolu s věkem stále ztenčuje, to by sis měl uvědomit...

  • 7. 4. 2018 11:14

    bez přezdívky

    Jsi úplně mimo, Tondo. Frekvence a vůbec používání pásem pro internet v mobilních zařízeních jsou mezinárodní záležitosti a ČR se musí jenom přizpůsobit, jinak by stála osamocena ze hry venku. Přičemž mobilní operátoři do toho nemají co mluvit, když jim stát nabídl pásma 1800 MHz, 2100 MHz a 2600 MHz, tak je v pohodě akceptovali a nikoliv, že lobbovali za nějakých 700 MHz. Což je mimochodem pásmo, o které zatím nestojí ani jeden ze zdejších mobilních operátorů (ještě nejsou dobudovány ani sítě v 800 a 900 MHz). Věnuj se radši své ČT a nepindej o věcech, kterým naprosto nerozumíš.
    Slova o socialismu jsou na místě, protože jedince žijící převážnou část života v té době, dost těžko osloví dnešní technologie, tj. i mobilní internet. Ten nejvíc využívá nastupující a střední generace, nikoliv důchodci. Tak se s tím smiř, že to tak prostě je a nesnaž se zase předělávat svět :-)

  • 7. 4. 2018 11:06

    Pamětník

    Ty, který ses ani nezmohl na přezdívku, tady budeš kázat o technických neznalostech druhých a ty svoje prezentuješ na případu vhodnosti jakýchkoliv pásem pro mobilní komunikaci? Cha.
    Mohlo by se zdát, že dilema, co bylo dříve, zda nabídka mobilních operátorů, nebo chtivost jejich zákazníků, je přímo podobné záležitosti slepice/vejce.

    Ano, život mne naučil a tak se netopím v dluzích, nebojím se exekucí, nevyhazuji peníze za "nepostradatelné" služby mobilních operátorů, ale já jsem spokojen a nepokazí mi to ani Tvoje hloupé invektivy. ;-)

  • 7. 4. 2018 9:07

    xsc2 (neregistrovaný)

    Samozřejmě, že mobilním operátorům vůbec není jedno, jaké pásmo dostanou. V pásmu 1800MHz by pro stejné pokrytí potřebovali hustší síť BTS, což samozřejmě vyjde dráž. Lobbing operátorů taky těžko popřete. Smlouvy sice uzavírá stát, ale musí se přizpůsobit závěrům ITU, kde má jen jeden z mnoha hlasů.
    Kecy o socialismu jsou pak jen trapnou součástí vašich odpovědí, kdy nedostatek argumentů překrýváte osobními výpady.

  • 7. 4. 2018 8:16

    bez přezdívky

    Tvoje naprostá technická neznalost je do očí bijící, protože pásmo si rozhodně nevybírají mobilní operátoři. A těm je vcelku jedno, jestli jim dá stát 700 MHz nebo 1800 MHz nebo něco úplně jiného. Pásmo přiděluje stát, a to s ohledem i na okolní státy a mezinárodní dohody, které uzavírá jen a pouze právě stát a nikoliv mobilní operátoři, jak si ve své neznalosti představuješ.
    A pokud jde o mobilní operátory, tak samozřejmě, že podnikají za účelem zisku. Ale kde není poptávka, není ani nabídka neboli jenom zájem lidí o mobilní připojení k netu tlačí mobilní operátory k tomu, aby svoje sítě rozšiřovali. A že to není tvůj případ, tomu se nelze divit. Člověka, který polovinu života prožil v socialismu, novým kouskům nenaučíš :-)

  • 7. 4. 2018 7:54

    Pamětník

    Je kouzelné, jak někdo umí pravdu přizpůsobit svým zájmům. Mobilní operátoři si vybrali TV pásmo záměrně proto, že v něm je pro ně snazší provozovat mobilní sítě. Pásmo jim nenabídl stát, ani o něm neomezeně nerozhoduje, ale musel reagovat na usnesení telekomunikační únie, u které si mobilní operátoři vylobovali právě tyto frekvence. Ano, vývoj jde kupředu, ale zda je to vždy jen ve prospěch lidí, to je diskutabilní. Mobilní operátoři neprovozují komunikační sítě proto, aby lidem umožnili zbytečně promrhat mnoho hodin denně, ale aby z nich dostali co nejvíce peněz. Také je asi pravdou, že žádná služba zde nebude na věky. Již dnes mnozí prozřeli a snaží se vymanit ze spárů sociálních sítí, z neomezeného špehování své polohy, zájmů a vlastností. Bude opravdu zářná budoucnost v internetu věcí? Aby naše lednička, žehlička, obchodník, banka a pod. o nás věděli víc, než jsme ochotni připustit? Modla mobilního internetu doufejme přestane lidi ovládat a bylo by to jen dobře.

  • 6. 4. 2018 20:39

    bez přezdívky

    Proboha vzpamatuj se a přestaň tady blábolit tak neskutečné hlouposti! Mobilní operátoři si rozhodně nevybrali nějaké pásmo sami od sebe. Pásmo jim nabídl stát, který frekvence vlastní a sám rozhoduje, komu je pronajme a na jak dlouho. A žádná služba toto pronajaté pásmo nemá navěky jak lásku k SSSR. Vývoj jde dopředu a lidi prostě chtějí rychlý mobilní internet, takže se nedá kvůli nějakému šmidlalovi ustrnout v době kamenné a internet nechat na úrovni WAP a 2G. Ale můžeš jít příklad, mobil hodit do sběrné nádoby na odpad a ve stejném duchu jít dělat osvětu veřejnosti. Třeba tě lidi vyslyší a mobilní internet hodí za hlavu (i když v reálu spíš něco hodí na hlavu tobě :-) ).

  • 6. 4. 2018 16:24

    Steve

    Máš pravdu Jirko, je to tak ....

    Ono všechny ty tanečky jsou vpodstatě jen kvůli nenažraným mobilákům jinak by se nikam nepřecházelo. Sotva že máme obsazeny 4 muxy ... navíc se vymýšlí jen zbytečný brak recyklát.

  • 3. 4. 2018 23:37

    Jirka (neregistrovaný)

    Vite co at jdouv vsichni do pr.ele jestli dvb t nebo dvb t2 jestli hd nebo full hd jestli ct 1 nebo 2 vsude hrajou stejne ho.na tak jak rikal muj neboztik tata skoda elektriky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).