Hlavní navigace

Názor k článku České Radiokomunikace chtějí certifikovat přijímače pro standard DVB-T2/HEVC od anonym - h.265 kodek umí dekódovat i h.264 kodek? :)...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 12. 2015 11:17

    bez přezdívky

    h.265 kodek umí dekódovat i h.264 kodek? :) můžete poslat nějaký odkaz na toto tvrzení, protože podle toho co jsem četl a co tvořím videa v AP, tak si nedovedu představit jak jiný kompresní formát bude rozlišovat jestli jde o 4 nebo 5, samozřejmě něco jiného je program (sw, firewire), který bude mít oba kodeky v sobě a vy mu to tam zadáte nebo to automaticky pozná.

    Už jenom z logiky věci, oba formáty používají jiné algoritmy pro výpočet, takže jediná možnost je, že h.265 bude mí v sobě algoritmy i na 2x náročnější h.264, ale nechápu proč by to vývojáři dělali, když tyto jsou ve 4 a 5 by akorát velikostně zatěžovaly?

    Další věcí, která se týká DVB-T2, jestli díky h.265 dojde k navýšení kapacity nebo kvality? Osobně si myslím, že se půjde především po kapacitě, se všemi programy Primy, Novy, Barrandova...na to bude stačit v DVB-T2 jeden MUX, kvalita je až na druhém místě ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).