Hlavní navigace

Názor k článku České služby nabízí hudbu ve vyšší kvalitě než iTunes Store nebo Xbox Music od Erik de Lacroix - Myslím, že za problémem "slyšitelného" rozdílu mezi bezztrátovou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2012 14:15

    Erik de Lacroix (neregistrovaný)

    Myslím, že za problémem "slyšitelného" rozdílu mezi bezztrátovou a komprimovanou hudbou je i mnohdy pochybná kvalita mp3 souborů, které poletují internetem, různé obchody s hudbou v mp3 nevyjímaje. Některé byly vytvořeny z bůhví jakého zdroje (opět z komprimované kvality), různými encodery zabudovanými ve všelijakých ripovacích programech.
    Podle mě je nesmysl rozšiřovat (prodávat) hudbu v mp3 a ještě konstatního bitrate b320kb/s.
    Buď:
    1) Mám originál v bezztrátovém formátu (FLAC, APE...) a z něho si mohu kdykoli udělat mnohem menší komprimovaný soubor (mp3, ogg...) pro takové to domácí žvýkání (mobil, auto, MHD...).

    2) Pokud chci šetřit místem (chci šířit po internetu), z originálu (CD+EAC, FLAC...) si vytvořím kvalitní komprimovaný soubor, např. mp3 (encoder LAME - vysoký variabilní bitrate). Z výsledků slepých poslechových testů které jsem viděl, si dovolím tvrdit, že u takto vytvořeného souboru bude mít kdokoli OPRAVDU VELKÝ problém rozeznat originál.
    Zájemcům o tématiku doporučuji hodně kvalitní fórum hydrogenaudio.org, kde je spousta informací.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).