Hlavní navigace

Názor k článku České startupy hledají talenty v cizině. Čeká je ale úřední peklo od Ne321 - Ach jo. Za to jim nikdo nemuze, ze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2016 13:49

    Ne321 (neregistrovaný)

    Ach jo. Za to jim nikdo nemuze, ze jsou byrokraticky autisticti. :-) Vyridit pracovni povoleni v CR pro cloveka mimo EU je srandovni procedura, kterou jsem uspesne zaridil hned nekolikrat a to nejsem zadny expert na byrokracii. Chce to jenom trochu cteni, protoze informace jsou snadno dostupne a pak uz je to celkem legrace. Jedinym opravdovym zadrhelem je potreba nostrifikace zahranicniho diplomu, coz je opravdu docela opruz zejmena u nekterych oboru, ktere se v cizine uci jinak nez u nas. Byva nekdy problem sehnat ceskou skolu, ktera je ochotna takovy diplom nostrifikovat, ale vetsinou byva vetsi problem s druhou stranou, zejmena u nekterych obskurnich statu (typu USA :-) ), protoze diplom musi byt overeny s apostilou, coz neni vzdy uplne snadne v nekterych zemich spachat.
    Pokud se zvladne tenhle drobny problem, tak zbytek je uz docela sranda. Cekat na cizinecke se nemusi od doby, kdy zavedli telefonicke objednavani a pracovat muze dotycny behem mesice, protoze neni potreba mit vsechno dopapirovane, prvnich sest mesicu tu muze zustat na turisticke vizum a nasledne mu cizinecka ochotne na pozadani da docasne vizum.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).