Hlavní navigace

Názor k článku České televizi stále z grafů mizí Piráti i Svobodní, na kritiku odpovídá mazáním od Integrale - Jenomže zvyšování míry přerozdělování, fízlování občanů a snižování...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2013 16:11

    Integrale (neregistrovaný)

    Jenomže zvyšování míry přerozdělování, fízlování občanů a snižování jejich práv vůči státu je v příkrém rozporu s pravicovými ideály!
    TOP09 je typicky fašistická strana, stojí na ekonomických základech Mussoliniho představě fašistického státu. ODS je pak stranou umírněně socialistickou.
    Za autentickou pravici v pravém smyslu tohoto slova můžeme považovat z kandidujících stran snad výhradně Korunu Českou, tedy monarchistickou stranu.
    Liberálové jako Svobodní nebo piráti byli v původním smyslu dělení typickými levičáky v příkré opozici proti monarchistickým a aristokratickým pravičákům. Postupem času se však tyto strany začaly v našem politickém prostředí označovat za pravicové, neboť v principu vše, co je nesocialistické, dnes označujeme (ale mého nesprávně) za pravici.
    Naprosto dementní je pak samozřejmě řazení národních socialistů a fašistů mezi pravici, když už samotný název národní SOCIALISMUS jasně deklaruje, že se jedná o socialistickou doktínu, která v ekonomické oblasti vchází z fašismu, což je ale opět kolektivizmus, tady umírněný socialismus. Fašismus není tak radikální v otázce vlastnictví výrobních prostředků, ale jejich použití váže na Tripartitu, tedy vlastník může rozhodovat pouze z jedné třetiny o svém majetku, druhá třetina náleží pracujícím (odborům) a třetí státu (vůdci).
    KSČM je pak stranou extrémistickou, kterou ale ČT považuje za typickou levici...
    ČT má výraznou zásluhu právě na tom, jak moc jsou pojmy levice a pravice zprofanované, že pak méně vzdělané lidi svádí k naprosto iracionálním závěrům, jaké zde píšete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).