Hlavní navigace

Názor k článku Českému DVB-T zoufale chybí dětský kanál. Uspět by mohly i další stanice od anonym - Rozšiřování skupin kanálů v DVB-T o další menšinové...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2013 15:19

    bez přezdívky

    Rozšiřování skupin kanálů v DVB-T o další menšinové cíle si už nějak neumím představit.
    Komerční dětský kanál si nedokážu představit. Je to velmi úzká cílová skupina, ketrá má své místo (jak ukazuje úspěch Animáčku), ale pro více-méně celodenní vysílání to není a to ani kdyby byl prokládán s jiným typem pořadů. Něco jiného je to u veřejnoprávní televize, ta na to jistě má a může si to dovolit.
    Rodinný kanál je podobný případ, těžko pro inzerenty zasažitelná skupina, navíc s přesahem do oblasti plnoformátových kanálů, jejichž pozici by takto oslabovala.
    Retro kanál neuspěl na Slovensku v podobě JOJ Plus, která byla přeformátována na kanál pro mladé, takže není důvod si myslet, že by u nás uspěl.
    O hudební kanály také není takový zájem, jak se může na první pohled zdát. Ale dokázal bych si představit kanál, který by kombinoval hudbu s jiným obsahem pro mladé, např. právě ty herní magazíny, nějaké slušné reality show, slušné seriály pro mladé a pod., to by mohlo komerčně uspět, protože tam je jasně definovaná cílová skupina, která má jen minimální přesah do jiných oblastí.
    Kriminální kanál si představit dokážu, ostatně Češi kriminálky milují, ale musel by to být určitý mix AXN Crime a ID, tedy nejen krimiseriály a filmy, ale i dokumenty a reality show s touto tématikou. Pak by mohl být takový kanál úspěšný.
    Jiné typy žánrových kanálu v DVB-T, jako je například sci-fi-fantasy kanál, si už ale jaksi představit neumím, ne v Česku.
    Kulturní kanál, jako komerční určitě ne. To je doména veřejnoprávní televize prakticky všude na světě. Nicméně očekávám, že postupně se právě takový kanál stane z ČT2.
    A když už jsme u toho, ani komerčnímu dokumentárnímu kanálu v DVB-T nepředpovídám dlouhou budoucnost, není to zrovna ta nejlepší cílová skupina, navíc je to vyloženě minoritní žánr a já myslím, že buď u Prima Zoom brzy uvidíme odklon od čistě dokumentárního zaměření nebo odchod z DVB-T do placených nabídek, případně úplný krach projektu, ne že bych to Primě přál.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).