Hlavní navigace

Názor k článku Česko není žádná IT velmoc. A vypadá to, že ani nebude od Petr M - Hm, tak tam to je podstatně lepší. Já bych...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2017 10:19

    Petr M (neregistrovaný)

    Hm, tak tam to je podstatně lepší.

    Já bych si podporu představoval tak, že
    1. Chci začít podnikat. Naklikám úřední webovku, autorizuju se (třeba pomocí čipu na OP), vyplním obor podnikání a pokud jde o volnou živnost, vytisknu si glejt, odešlou se data o firmě na FÚ a můžu začít kšeftovat. U vázané živnosti chce ještě vložit přílohy a po jejich posouzení okamžitě dojde info. Bez zdržování. Kdykoliv možnost kontroly procesu online. A jak to někde na tři pracovní dny uvízne, za každý den zpoždění platí úřad penále.
    2. Po začátku podnikání se automaticky ověří, jestli jsem posledních 10 let založil firmu nebo živost. Když ne, nabídne rok bez daní a poplatků. To než si člověk vybuduje síť klientů, třeba u služeb (pedikůra, kominík, ...).
    3. Vyřešit systematicky dluh proti státu, způsobený druhotnou platební neschopnosti.
    4. Nulová byrokracie. Identifikace firmy a vlastnické struktury je v živnostenským rejstříku, díky EET a kontrolním hlášením není potřeba ani papírování s FÚ a stát si v daňové DB může dohledat i to, kolika lidem kolik a jakou dobu firma platila coby zaměstnancům. Tak proč to opisovat furt dokola? To je jak u blbečků na dvorečku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).