Hlavní navigace

Názor k článku Český internet 2008: malí, velcí a světoví od anonym - V seznamu událostí jste IMHO opomněli pozvolné budování...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2008 13:21

    anonym (neregistrovaný)
    V seznamu událostí jste IMHO opomněli pozvolné budování pozice Googlu v ČR, nejen ve vyhledávání.

    Alza válcuje všechny internetové obchody. Kasa a Obchodní dům se slučují, čímž aspirují na CZ dvojku místo Mallu. Pokud z toho nesešlo a neuteklo mi.
    Mall se pokusil o změnu logistiky po vzoru Kasy, ale letos zatím jediným výstupem jsou tisíce nespokojených nakupujících (dodací lhůty u věcí skladem minimálně v řádu týdnů). Zda to za to stálo se uvidí příští rok, kdy to snad odladí. Tenhle trapas ale současně ukázal jejich silnou pozici: kde se jen zmíní v článku něco o internetovém nakupování, vyrojí se i v omezeném vzorku desítky pamětníků jejich letního měsíčního výpadku.

    Mitonu jsem hodně fandil, ale jejich spamování na úrovni podvodných služeb ("uživatelka ti posílá zprávu na Heurece") mi začalo lézt krkem.

    Také bych zmínil nové pokusy o platební systémy (PaySec, mPeníze) i když zatím ne příliš viditelné. Pokud ale mPeníze zruší vazbu na zprofanovaný APEK (viděl jste někdo Černé ovce minulý týden?), mohli by se rozšířit vysoko nad úroveň "platby eBankou".

    A konečně událost posledních dnů: podpora OpenID
    na Seznamu, které by mohlo mít velký dopad pro široké nasazení této technologie v ČR příští rok.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).