Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Český rozhlas chce nahlížet do spisu k žádosti BBC o převodu licence na Lagardere od anonym - To je děs, snad všechna FM rádia tady...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2013 17:19

    bez přezdívky

    To je děs, snad všechna FM rádia tady vlastní už Fleischman :-/ Rozmanitost a nápaditost žádná, jen komerce a fádnost. Na zlatá 90. léta v českém éteru lze již jen vzpomínat!

  • 11. 1. 2013 17:23

    Pechy P.

    Zlata 90. léta ? To se tady přecházel Jordán, žilo se Nonstop a všichni byli stále mládí :-D A ty samé věci v rádiích zuří dodnes.

  • 11. 1. 2013 18:00

    bez přezdívky

    Právě naopak.

    Tehdy se snad na žádné stanici tyhle věci nehrály, to vše začalo až po roce 1999, kdy nastoupil Impuls a zanedlouho po něm Blaník.

    V 90. letech byla rozmanitost hudby nebývalá, snad jediný typ hudby, co v éteru celkem chyběl byl rock, jinak tu bylo vše. Stačí vzpomenout na legendy jako Golem, Triangl nebo Zlatá Praha.

  • 11. 1. 2013 20:56

    BeatJ

    Kdepak zadny Jordan ani Nonstop.Radia v te dobe hrala originalni hudbu,nektera radia dokonce predbehla dobu.Moc rad tez vzpominam na radio Golem,Triangl i Zlatou Prahu.Dnesni radia jsou nudna,moderovani priserene - strojene a umele.Lagardere je ten nejvetsi odpad v eteru,jak obsahove/hudebne ,tak i co se tyce prezence zvuku svych radii.

  • 12. 1. 2013 14:21

    bez přezdívky

    Doplnil bych z Prahy ještě třeba Rádio Bonton 99,7FM v době poté, kdy se prohodili moderátoři právě mezi Bontonem a tehdejším Rádiem RTL 93,7FM, které se pak přejmenovalo na City (a také chvíli pak patřilo ke špičce viz.: Karel Knechtl a jeho neskutečné hudební znalosti, dvojice Pokorný/Ondráček, a podob). Část moderátorů pak ovšem přešlo do Zlaté Prahy a ze City se začalo stávat současné nudné "cédéčko". Legendární Svačinková dvouhodinovka Dana Kohouta na Bontonu, horečka sobotní noci s Vrtulníkem, Formánkem a Dr. Zmizíkem (alias Ota Klempíř), Michal Jirák a jeho CocaCola Music Live, rockparty s Otou Stellou, NEI report s Jirkou Jenšovským, ale i písničky na tehdy ještě písemná přání s Honzou Zilvarem či Ivanem Čermákem... Vysílání bylo opravdu živé, nenucené, zábavné s velkým prostorem pro posluchače. Hudební styly byly promíchané, takže si člověk mohl vybrat: Dance/pop/rock - nicméně vždy se jednalo o kvalitní pecky, držící na špičkách evropských hitparád. Nikoliv, jako teď, kdy se k nám cpe hudba populární spíš v Americe. Výkon a styl moderátorů člověku prostě téměř vždy zvedl náladu. Nemluvě o skvělých hitparádách, které měly do "Nonstopu" hodně daleko - např. London Calling, European TOP 40 a nebo na tehdejší éter neuvěřitelně progresivní Malibu Dance Chart, později ze zaniknutého Rádia Golem přesunutou na Bonton s názvem Becherovka 15 Dance.
    Podobné to bylo i v jiných částech země. Pamatuju ty skvělá rádia ještě předtím, než se sjednotila a začala hrát nudné srágory typu současných Hitrádií a nebo právě shitek pod Lagardere. Takovej jihočeskej Faktor ještě na frekvenci 99,7FM, rádio FM Plus, Prácheň, Profil, Dragon, než mocná katolická lobby zničila libereckej Triangl, kterej patřil k nejposlouchanějším rádiím na severu, atd atd...
    A co je dnes z Bontonu? Hrají ošuntělé československé sra*ky se sloganem "České písničky a dárky", což mluví za vše :-/ Inu typická práce Fleischmanova. Takže ano: zlatá 90. léta ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).