Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Český rozhlas není spokojen s poslechovostí, chce oslovit nové cílové skupiny od huh - Co je tohle za strašnou bejkárnu? Proč by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2019 8:54

    huh

    Co je tohle za strašnou bejkárnu? Proč by média veřejné služby měla pokrývat všechny a co nejvíc?! To mi nedává žádný smysl. Já si teda myslím, že pokud už něco takového máme, tak nechť to vyplňuje oblasti, kam se ostatní média nedostanou, protože se jim např. nevyplatí, tj. například náročnější publicistika, menšinové žánry a tak podobně. Z tohoto pohledu si myslím, že ČRo funguje v rámci možností velmi solidně. Opravdu nechápu, proč by měla nahrazovat ostatni „komerční“ média tam, kde ona fungují.
    Ten argument s poplatkem je naprosto zcestenej. Státem vynucované poplatky, daně, povinná „pojištění“ se vyskytují právě tam, kde jde o tzv. nedělitelné služby. Tím je míněno, že nelze dostatečně přesně určit, kdo kolik a co odebírá. Stejně jako nebudeme vnucovat ošetření zdravému, protože platí zdravotní pojištění, není potřeba vnucovat ČRo někomu, kdo ho neposlouchá jenom proto, že platí rozhlasový poplatek. Ale chtít základy Veřejných financí po řediteli Rozhlasu je zjevně marný.
    Než rozkračování si myslím, že by naopak možná i zúžení a zaměření se byla dobrá budoucnost ČRo. Klasický zákon přechodu kvantity v kvalitu. Nečekám, že by ho pan ředitel znal od antických filozofů, ale možná by ho mohl znát aspoň od Marxe :)
    Ale já jsem konzerva a plánovaný přechod na DAB považuju za ultimátní zlo…

  • 31. 5. 2019 10:05

    Nodar

    nemusí pokrývat všechny, ale měly by mít snahu. Snahu vychovávat náročnější posluchače, kteří se méně budou zajímat o to která celebrita se rozvádí a začnou se více zajímat o publicistiku apod.

  • 4. 6. 2019 13:48

    bez přezdívky

    Já si naopak myslím, že by i veřejnoprávní rozhlas měl mít jednu či ještě lépe dvě stanice pro většinového posluchače, podobně jako je má třeba bavorský (Bayern1 a 3 ) nebo rakouský (Ö3 a regionální stanice) veřejnoprávní rozhlas. Něco takového je ale proti zájmům českých komerčních rádií, těm současné vysílání ČRo vyhovuje. Jedinou výjimkou je snad Radiožurnál, který jako jediný je schopen čelit privátní konkurenci.
    Názorové rozkročení ČRo Plus bych přivítal, zatím tam dominují názory které jsou jednoznačně proti Babišovi a Zemanovi. Veřejnoprávní rozhlas by ale měl dbát na pluralitu, což v tomto případě nečiní a domnívám se, že tím možná tak i porušuje zákon o ČRo.

  • 4. 6. 2019 16:40

    xsc

    Když vládli socani, byl rozhlas kritický k nim a když ODS, tak si taky stěžovala. Pluralita není o tom, že musím vládu i chválit. Standardně je nejvíc kritizován právě ten, kdo je u moci. O to víc, když všechny ostatní označuje za zloděje a sám má máslo na hlavě.

  • 5. 6. 2019 17:25

    WIFT

    Já jsem zase toho názoru, že veřejnoprávní médium je přežitek, který měl být dávno zrušen a všechna veřejnoprávní média měla být buďto zrušena, nebo zprivatizována a převedena na klasická komerční média. Fakt nechápu v dnešní době existenci institutu veřejnoprávního média. Závislá jsou tak jako tak, nezávislost médiíí neexistuje a zejména ne veřejnoprávních, neboť jsou závislá na státu.

  • 5. 6. 2019 22:11

    Pamětník

    Čím by nás asi krmila pouze komerční média? Názory miliardářů, nebo hlásných trub Moskvy, či Pekingu, které by na vysílání měly dost prostředků? Neměla by alespoň část médií zůstat v rukách státu? Proč bychom se měli stydět za to, nebo obávat toho, že nás informuje médium demokraticky zřízeného a řízeného státu. Pokud se Vám současná státní politika nelíbí, ovlivněte v příštích volbách dostatek voličů k tomu, aby demokraticky zvolili takové státní orgány, které by Vám vyhovovaly. Pokud se Vám nelíbí ani současný státní systém, zorganizujte revoluci, nebo převrat, či puč, to jsou asi ty správné cesty k Vámi požadovaným změnám.

  • 7. 6. 2019 15:21

    WIFT

    A vy znáte nějaký racionální důvod, proč by měli lidi plošně platit něco, co nechtěj? Mně je jedno, že si stát vysílá, mně vadí, že to musím platit z titulu existence veřejnoprávního média, když to pro existenci státu není vůbec zapotřebí.

  • 7. 6. 2019 21:50

    Filip Jirsák

    Na první signální nechce platit nikdo nic. Když si ale zjistí nějaké informace a rozmyslí si to, najednou začne chtít platit. Protože zjistí, že kdyby neplatil za jídlo, buď umře hlady, nebo ho zavřou do vězení za krádeže. Kdyby neplatil nájemné, bude bydlet pod mostem. Atd. atd.

    Jinak pro vaši informaci – média veřejné služby nejsou státní. Zdá se, že patříte právě k těm lidem, kteří nechtějí platit, přitom o tom nic neví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).