Hlavní navigace

Čeští i slovenští operátoři nabízejí lokalizovanou verzi stanice Travelxp

23. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká verze cestovního kanálu je českým a slovenským divákům dostupná od prosince, v únoru by měla přibýt i lokalizace verze ve 4K rozlišení.

Od začátku prosince mohou čeští a slovenští diváci naladit cestovatelský program Travelxp kompletně přeložený do českého jazyka. Do své IPTV platformy ho zařadil třeba Slovak Telekom nebo tuzemský T-Mobile. Kanál vysílá 24 hodin denně a sedm dní v týdnu původní obsah věnovaný oblasti cestovního ruchu a životního stylu. Svým vysíláním zasahuje více než padesát milionů domácností na celém světě, a to jak ve formě HD vysílání, tak prostřednictvím verze v Ultra HD (4K) kvalitě.

PSALI JSME: Travelxp, nový Ultra HD kanál pro české satelitní diváky

Ve 4K rozlišení ale zatím kanál na českém ani slovenském trhu žádný operátor nenabízí. Přesto se s jeho lokalizací do českého jazyka počítá v průběhu letošního února, jak serveru DigiZone potvrdil Josef Pipek, ředitel společnosti IFC Media, která je výhradním zástupcem programu pro český a slovenský trh. Obsah HD a 4K verze se sice částečně překrývá, ale z většiny je tvořen odlišnými pořady, vysvětluje Pipek. 

PODROBNĚJI: Kompletní přehled Ultra HD (4K) programů dostupných českému satelitnímu divákovi

V HD verzi vysílá kanál Travelxp ze satelitu EutelSat 16 A, kde je dostupná i anglická a česká jazyková stopa. Ultra HD varianta využívá kapacity družice Hot Bird. 

BRAND24

Technické podrobnosti – Travel XP 4K

  • satelit – Hot Bird 13E (13 °E)
  • frekvence – 10727 H 30000 3/4
  • video – HEVC, 3840×2160 bodů, 16:9, bitrate cca 16,6 Mb/s, 50 sn/s.
  • audio – AAC, 192 kb/s stereo, anglicky
  • web – http://www.travelxp.tv

Ukázka z vysílání Travel XP 4K:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).