Hlavní navigace

Názor k článku Chcete být milionářem – šance odejít do jiného života od Pamětník - Při tomto systému "soutěže" je výsledek v přeměně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2016 17:00

    Pamětník

    Při tomto systému "soutěže" je výsledek v přeměně "člověka z venkova" na milionáře velmi nepravděpodobný. Jak postupuje doba (inflace), devalvuje i hodnota 1 000 000.-Kč. Když se podíváme na výsledky statistického úřadu a hodnotu ročního příjmu "průměrného" pracujícího, ceny vyšší kategorie aut a "možnosti" těch, kteří ví, kde a jak přijít k milionům, potom pochybuji o tom, že si pouhý divák takového pořadu dokáže navodit pocity naganského vítězství, jak uvádí pan Žáček.

    Přestože jsem neviděl první díl obnovené zábavy pro "plebs" a neuvidím ani ty další, silně pochybuji, že současní diváci si přivodí pocity hráče a slasti z výhry, třeba i toho druhého. Doba se změnila. A to i tak, že bez internetu vlastně většina občanů už v hlavě zbytečně nemá ten typ informací, které ve formě otázek mají vytvářet to snad očekávané napětí pořadu. Jen fakt, že je mezi námi ještě dost lidí, kteří přeceňují své schopnosti, dokáže do soutěže přivádět soutěžící, kteří mohou projít pár prvních kol.

    Čili se ta "šance odejít do jiného života", jak zní titulek, s největší pravděpodobností nikomu nenaplní a i kdyby, asi by to většinově dopadlo stejně, jako s těmi dřívějšími TV "milionáři", kteří mohli "jiný život" žít, ale bohužel nedopadli moc slavně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).