Hlavní navigace

Názory k článku Chuťovky ze satelitů Astra: německé plnoformátové komerční televize

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 11. 2009 16:22

    Laco Geleta
    SuperRTL je ponúka zábavu pre celú rodinu. V daytime sú to animované seriály z produkcie Disney a v Primetime sú to komédie, magazíny Superstar alebo Supertalent, filmy, dokumenty (Jurrasic Fight Club alebo Dinosauri) a hudba. Nájdeš tam aj seriály ako Hannah Montana, Colombo alebo Medicopter 117.
    RTLShop už neexistuje, bol predaný a teraz sa volá Channel 21.
    RTL 2 je špecializovaná televízia určená pre mladých ľudí. Jej konkurenciou v Nemecku je Pro7.
    Dokumenty RTL nedáva, ale nájdeš ich na n-tv, ktorá tiež patrí do RTL Group.
    RTL - momentálne sa venujú F1 (niekoľkonásobne viac ako dáva Nova, ktorá má na to dva kanály) a Boxu. V minulosti RTL vysielala Ligu Majstrov a aj lyžovanie tam "náhodou" bolo. Turné štyroch mostíkov bolo 3 roky vysielané na RTL. Z posledných majstrovstiev sveta vo futbale dávala niekoľko prenosov - o práva sa delila s ARD a ZDF. Pokiaľ viem, tak budú vysielať aj zápasy z Majstrovstiev Sveta 2010 z Južnej Afriky...
  • 1. 11. 2009 14:58

    bez přezdívky
    Když je mimořádná situace, jako jsou volby, tak volební studio v takovém čase má i Nova. Takže to bych do toho vůbec nepletl. To za prvé. Co se týče SUPER RTL to je zcela jednoznačně obyčejný dětský kanál, stejně jeko RTL Shop je obyčejný prodejní kanál. To za druhé. RTL i RTL 2 jsou stále chápány jako zabavové rodinné televize
    i když třčeba už neexistuje Tutti frutti, jedou dál ve velmi podobné koncepci.
    Tedy nevzpomínám si, že by tam kdy odvysílali například nějaký dokument o přírodě a podobně nebo se věnovali Sportu, či čemu. Jo, dávají tam pravidelně přenosy F1, ale to je tak asi vše. Např. Lyžování tam ani náhodou nikdy nebylo a nebude např. v rozsahu ARD / ZDF. Ano, přesně tak. Aby se doplňovali a nevytvářeli si navzájem zbytečnou konkurenci a aby vše šlo do RTL Group. Jistě proto jsou to specialky, protože každá dělá přesně v tomto duchu něco maličko odlišného.
  • 31. 10. 2009 11:07

    Laco Geleta
    Tak trocha sa mýliš. Napríklad RTL je takzvaná prémiová televízia. Všetky filmové premiéry v skupine RTL Group (RTL + VOX + RTL2 + SuperRTL + n-tv) sa vysielajú najprv tu, až potom - neskôr - na ostatných televíziach. A aj keď asi nebudeš súhlasiť - NOVA alebo PRIMA sú presne také isté televízie ako RTL - rozdiel je jedine v (ne)schopnosti programových riaditeľov v Česku.
    Ďalej, televízie v skupine RTL Group sú programované tak, aby sa vzájomne dopĺňali. Nie každý má chuť sledovať napr. RTL -> zvolí si inú alternatívu s tým, že sleduje buď VOX alebo RTL2 -> zámerom je, aby peniaze za reklamu ostali vždy v RTL Group.
    Len tak mimochodom - RTL už dávno nie je spájaná s TUTTI-FRUTTI...
    So spravodajstvom je to tiež inak. RTL má napríklad 90 minútový ranný magazín (Punkt6)- čo je zmes správ, bulváru, zaujímavostí a rozhovorov. O deviatej je to 30 minútový Punkt9, o dvanástej 120 minútový Punkt12. O 18:45 sa vysiela 20 minútová hlavná spravodajská relácia RTL Aktuell a neskoro v noci je to 30 minútová RTL nachtjournal. V prípade parlamentných volieb vysielajú všetky hlavné televízie (ARD + RTL + Sat.1) v rovnakom čase volebné štúdio.
  • 31. 10. 2009 8:33

    bez přezdívky
    Nehledě na to aby jste to měl jednodušší, tak Vám to ukáži ještě v přehledu na analog
    http://www.parabola.cz/prehledy/televize-analog/ když se podíváte do označení uvidíte tam SERIALY/FILMY jde tedy v případě VOX + KABEL 1 + PRO 7 v podstatě o filmové stanice. Tedy daleko podobnějším HBO nebo NOVA CINEMA nežli NOVA a PRIMA. Tedy ano dostanete tam aby se neřeklo 1x za 24 hod 15 minut i jakési zprávy. To ano. Ale, že by jste tam mohl sledovat hodiny hašteřící se politiky, jako na Nově nebo Primě, tak to tedy ne. Od toho má tahle skupina další speciálku a to N24 !!! A navíc jak říkám je to úzce specializované, tedy ještě užším způsobem nežli třeba HBO nebo Nova Cinema. Protože na KABEL 1 dostanete to, co na MGM nebo TCM, tedy třeba Robina Hooda. Nedostanete tam Terminátora. A u PRO 7 je to přesně opačně. Takže to je i ještě v těch filmech rozděleno. Takže je vše zcela přesně naopak. Toto jsou ukázky neplacených komerčních speciálek.
  • 31. 10. 2009 7:57

    bez přezdívky
    No protože je to pojato špatně a je to naprostý nesmysl. Nejde v žádném případě o plnoformátové televize. VOX byl odjakživa vnímán jako speciálka na DETEKTIVKY. PRO SIEBEN byl odjakživa vnímán jako speciálka na AKČNÍ FILMY. KABEL 1 byl odjakživa vníman jako speciálka na STARÉ DOBRODRUŽNÉ FILMY a WESTERNY. RTL pak vždy jako ZÁBAVOVÁ TELEVIZE s TUTTI FRUTTI A SPOL. Plus s DĚTSKÝM PROGRAMEM SUPER RTL. Ani jedna z vybraných stanic NENÍ PLNOFORMÁTOVOU TELEVIZNÍ STANICÍ typu NOVA / PRIMA / BARRANDOV. Tečka.
  • 30. 10. 2009 17:22

    Laco Geleta
    Podľa mňa, tento článok vôbec nevystihuje, aké sú nemecké televízie.
    Napríklad: Podiely televízií v skupine 14-49 rokov sú nasledovné: (v zátvorke je uvedená sledovanosť v primetime medzi 20:00 - 23:00)
    RTL - 18.8% (18.8)
    Pro7 - 11.8% (12.8)
    Sat1 - 10.7% (10.3)
    VOX - 7.3% (7.8)
    ARD - 6.6% (7.9)
    ZDF - 6.4% (7.9)
    RTL2 - 6.4% (6.0)
    Kabel1 - 5.9% (5.2)
    SuperRTL - 2.8% (2.7)
    Avšak v skupine 3+ je to už iné:
    ZDF - 12.8%
    ARD - 12.8%
    RTL - 12.3%
    Sat1 - 10.3%
    Pro7 - 6.5%
    Vox - 5.2%
    RTL2 - 4.0%
    Kabel1 - 3.8%
    SuperRTL - 2.5%
    Ďalej je potrebné povedať, že RTL je tzv. prémiovou televíziou pre celú rodinu ponúkajúce blockbustre, kvalitné americké seriály ako napr.: CSI, CSI:Miami, House, Monk, Psych, Bones, Law&Order a množstvo vlastnej tvorby. RTL2 je určená hlavne pre mladých ľudí. VOX - je pravdou, že ju vlastnil Murdoch. Svojho času za veľké peniaze kúpil aj Ligu Majstrov a používal slogan VOX is FOX. Za niekoľko rokov však nahromadil obrovské množstvo dlhov a televízia bola predaná skupine RTL Group. Momentálne je formátovaná ako lifestylová televízia (hlavne) pre náročnejších a finančne nadštandardne zarábajúcich ľudí. Okrem seriálov ako Life, CSI:New York, Burn Notice, Boston Legal, Crossing Jordan, Closer, Law&Order:SVU ponúka lifestylové formáty ako Wohnen nach Wunsch (bývanie), Das Perfekt Promi Dinner (varenie), magazíny o prominentoch, zvieratách, dokumenty (Spiegel TV, BBC Exclusive), ale aj novšie americké filmy. Tak trocha sa zabudlo na SuperRTL, ktorú z polovice vlastní Disney. Čo sa týka filmov, skupina RTL Group čerpá z knižnice Warner Bros, Fox a NBC/Universal.
    Na druhej strane je skupina ProSiebenSat1 Media Group. Tu je prémiovou rodinnou televíziou Sat.1. Okrem seriálov NCIS, Numb3rs, Criminal Minds ponúka obrovské množstvo vlastnej tvorby a samozrejme aj americké filmy. Televízii Sat.1 sa momentálne nedarí veľmi dobre - hľadá si svoju tvár - zatiaľ to nie je ono. ProSieben - televízia určená hlavne mladým ľuďom 14-29 rokov. Títo diváci tvoria až 33% divákov, divákov vo veku 30-49% je 44%. Okrem spomenutých seriálov vysiela Desperate Housewives, Grey´s Anatomy, Lipstick Jungle, Harperov Ostrov, ako jediná televízia v európe vysiela Simpsonovcov o 20:15. Medzi ťažiskové formáty patrí TV Total so Štefanom Raabom, Popstars Du&Ich, alebo Galileo. Netreba zabudnúť ani na blockbustre v nedeľu večer. Kabel1 je určená pre divákov 30-49 rokov. Väčšina jej programov pozostáva zo starších seriálov a filmov. Okrem toho vysiela aj dokumenty a reportáže (K1 Reportage, K1 Magazine). Seriály, ktoré vysiela Kabel1: Ghost Whisperer, Cold Case, Medium, 24, Without a Trace, Eleventh Hour. Treba povedať, že momentálne sa uvažuje aj nad vysielaním novších seriálov, ktoré by nemali úspech na Sat1 alebo Pro7, ale na K1 by bola sledovanosť okolo 6% vynikajúca. Skupina P7S1 Media group čerpá z knižnice CBS/Paramount, Disney/ABC Columbia Pictures, MGM.
  • 30. 10. 2009 9:18

    bez přezdívky
    Martine,

    díky za věcné připomínky. To AXN SciFi jsem možná špatně napsal, ale vím, že jde o program. Mám ho v nabídce CS Linku ještě spolu s klasickým AXN a AXN Crime. Byla by to ostuda, kdybych to jako redaktor tohoto webu nevěděl. To by mě pak mohl pan Poisl (Enik) označit opět za pisálka a od něho by to zrovna nebylo dobré... ;-)
  • 30. 10. 2009 9:07

    -=RYS=-
    Par veci...

    Stargate Atlantis - AXN Scifi
    Melo by byt spravne: StarGate Atlantis (Hvězdná brána - Atlantida).
    AXN SciFi je jeden z programu AXN, cili neni to nazev programu.
    Konec koncu Atlantidu sleduji...nahravam vsechny dily (IP AB BOX250S).

    DasErste (ARD)
    Takto je to spravne, v nekterych predchozich clankach pises jen Das Erste, ale hromady divaku znaji tuto stanici z dob hlubokeho "bolsevika" porad pod nazvem ARD (cislovka 1 v logu). Lukasi, pro vetsinu z nas by bylo dobre, abys dodrzoval oznaceni DasErste (ARD) a ne jen Das Erste. To vis...mame to "zazrane" v pameti pod ARD :) .

    ProSieben se taky nejmenoval vzdy ProSieben.
    Jelikoz jsem sledovat zahajeni vysilani a jsem pravidelnym divakem, tak stejne jako vetsina "starsich" divaku vime, ze se stanice od zacatku jmenovala Pro7 (cislovka 7 v logu obrazovky). Tez by nebylo na skodu jako u ARD, aby se lidem nedelal "maglajz" v hlave oznacovat tuto stanici takto: ProSieben (Pro7) .
    Na teto stanici byla jedna technicka zajimavost. Dlouho nemela stanice teletext (ted mluvim o analogovem vysilani z Astry), protoze misto neho vysilala takovej podivnej "internet" jmenem Videodat Channel. Mel jsem krabicku o velikost pulky kazety VHS, z jedne strany CINCH (vstup videosignalu ze SAT prijimace) a z druhe strany napajeni a CANN25 (seriovka). Obsluzny program na diskete byl pro PC/XT, Amiga500 a ATARI ST (ja v te dobe mel ATARI ST). Byla to parada...data svistela dost rychle (mam blbeho pamatovaka...asi 76kbps) a uplink byl realizovanej telefonnim modemem (2k4). Chodilo to dobre, ale asi po 4 letech to zrusili (i s WDR3...ti to tez vysilali) a nahradili to teletextem. Technologicky se data vysilala v radcich misto teletextu.
  • 30. 10. 2009 8:54

    Pamětník
    Nějak mi to neštimuje s nedávnými zdejšími informacemi, že plnoformátová TV a ještě navíc komerční, je neživotný, nesledovaný a dožívající artefakt analogové doby, kdy nebyl žádný výběr. Třeba je to ale vše jen jinak a někteří neúspěšní provozovatelé "tématických" TV by si něco takového jen přáli, bez ohledu na úroveň a úspěchy konkurence a zvyky diváků.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).