Hlavní navigace

Chystá se streamování živého koncertu Coldplay ve virtuální realitě. Půjde i do Česka

15. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Samsung
Společnosti Samsung Electronics America a Live Nation budou vysílat živý koncert v rámci turné A Head Full of Dreams Tour ve virtuální realitě (VR).

Fanoušci z celého světa se tak budou moci přenést na ta nejlepší místa a zažít elektrizující vystoupení kapely ze zcela nové perspektivy. Živý přenos bude k dispozici na zařízeních Samsung Gear VR na platformě Oculus prostřednictvím služby Samsung.

Live Nation je průkopníkem produkce živých koncertů ve virtuální realitě. Jsme nadšení, že se nám od oznámení naší spolupráce se společností Samsung a Gear VR koncem května podařilo do partnerství zapojit i kapelu Coldplay, řekl Kevin Chernett, výkonný viceprezident divize Global Partnerships and Content Distribution společnosti Live Nation. Nejenže fanouškům umožníme vychutnat si koncert z nejlepších míst na stadionu, ale jsme také odhodláni využít nejlepší technologie, abychom každému hudebnímu fanouškovi zpřístupnili jedinečný zážitek z koncertu bez ohledu na to, kde se nachází.

K TÉMATU: Eurosport VR má první video z cyklistického závodu

Chcete dětem ukázat budoucnost? Kupte jim virtuální brýle, opravdové a od Mattela

Studie Ericssonu: pro virtuální a rozšířenou realitu budou rozhodující sítě 5G

BRAND24


Autor: Samsung

Turné „A Head Full Of Dreams Tour“ kapely Coldplay, produkované společností Live Nation, je podle žebříčku Billboard Boxscore, sestavovaného na základě informací o tržbách za prodané lístky, pátým nejlépe prodávaným turné všech dob. Od prvního koncertu v březnu 2016 ho zhlédlo více než 5 milionů návštěvníků. A Head Full of Dreams je zároveň název sedmého alba skupiny.

Koncert se odehraje ve čtvrtek 17. srpna na stadionu Soldier Field v Chicagu a budou si ho moci „naladit“ fanoušci ve více než 50 zemích světa, včetně České republiky. U nás bude na zařízeních Samsung Gear VR k vidění jak živě od 3:30 ráno 18. srpna, tak následně po omezenou dobu i ze záznamu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).