Hlavní navigace

Názor k článku Čím se liší standard DVB-T2 od dnešního DVB-T? od -=RYS=- - Nektere televizory (Bravia Wx4500) maji na vstupu z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 11. 2009 18:19

    -=RYS=-
    Nektere televizory (Bravia Wx4500) maji na vstupu z IF AD prevodnik s DSP-"Xilinx" obvodem. Cili maji dostatecne vykony HW pro zpracovani 10MHz band/256QAM modulace.
    U tehle typu "tuneru" by postacilo dohrat vhodny fw a melo by to chodit.

    Co se tyce budoucich konstrukcich, tak je jasne, ze soucasne jednoucelove ic s DVB-T/MP2 problem neresi. Dobre reseni je pouzit "univerzalnich" obvodu typu vykonej AD na IF (14-16b/500-1000MHz) s vykonym DSP tak, aby slo pouzit i pozdejsi nasledujici normy pripadne stavajici (DVB-C2/DVB-S2/DVB-T2) tak, aby pri pripadnych zmenach norem jiz stacilo dohrat pouze aktualni verzi fw pro tunerovou cast. Vypocetni vykony obvodu v IF jsou v soucasnosti jiz pouzitelne pro vsechny...i budouci normy.

    Avsak co se tyce contentu (obsah) .... MPEG2/MPEG4/MPEG7/MPEG21... , tak to zpracovava dalsi CPU/DSP v televizoru. Rekl bych, ze televizor, ktery umi MPEG4-AAC (se zvukem v AAC+), bude umet i budouci kompresni metody (kodeky), ktere prijdou.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).