Hlavní navigace

Názor k článku Čína používá AI jako nástroj pro šíření svého vlivu. Vyhraje technologickou studenou válku? od jinejmuf - Tak o Pirátech v celém článku není ani...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2021 13:05

    jinejmuf

    Tak o Pirátech v celém článku není ani náznak. Reklamní blok je jasně označený. Proč nenamítáte, že je to propaganda ProID a Pixelmate, jejichž reklama se mi u článku také zobrazuje?

    Hlavní důvod, proč je Čína napřed, je ve článku správně identifikovaný: je to nalévání veřejných peněz do technologií na šmírování a perzekuci vlastních občanů. Objektivní příklady zneužívání technologie v článku jsou.

    Že Čína vyrábí koncová zařízení a Evropa ne je celkem logické, když v Evropě neexistují výrobní kapacity. Důvod proč tu nejsou je na výsost politický: trh je deformovaný neadekvátně výhodným importem z totalitního státu, který je schopen vyrábět za zlomek ceny našich firem kvůli nedodržování pravidel, která my požadujeme po vlastních firmách. Je alarmující, že je tolik let možné na úkor vlastních výrobců importovat produkty, které jsou vyráběné v rozporu s mezinárodními klimatickými úmluvami a to se vůbec nebavíme lidskoprávních otázkách a podmínkách, za kterých je práce odváděna.

    Současné obchodování s Čínou je morálně stejně závadné, jako bylo v minulosti dodávání technologií na evidenci obyvatelstva firmou IBM nacistickému Německu. IBM se z toho roky kaje a stydí se za tuto epochu svého obchodování. Stejné chování dnešní Evropě překvapivě nevadí...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).