Hlavní navigace

Názor k článku Co dělat, aby se z HbbTV nestala další reklamní platforma, která lidí donutí ji deaktivovat? od alfi - Souhlas. Na HbbTV jsem se jako fanoušek i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2018 10:20

    alfi

    Souhlas. Na HbbTV jsem se jako fanoušek i odborník kdysi těšil, nakonec jsem ho vyzkoušel jen párkrát a fakt nezaujalo. (nedávno test na nejnovější "chytré" tv od samsungu - HbbTV se vůbec nerozjelo, nevím proč, nepoznám proč = žádná rozumná hláška). Svoje místo asi fakt bude mít jen jako ten WAP - někdy a pro někoho specifického (a když se zadaří, že vše funguje).

    Naproti tomu zkušenost s Kodi je jak z jiného světa - nabídka není omezená jakýmkoliv místním vysíláním (aneb chcete archív pořadů španělsky, albánsky nebo třeba vietnamsky? Žádný problém - aneb co fungovalo už před lety pro internetová rádia teď přichází i do TV). Obrovská komunita přispěvatelů, která neustále přidává další zdroje i opravuje ty stávající - tomuhle se žádná komerční firma nemůže vyrovnat, a už vůbec ne v délce podpory konkrétního HW.. (zkuste dostat nejnovější SW do 3-4 roky staré televize, co tehdy byla "chytrá" a teď už je nejspíš i děravá). Má to sice punc komunity-dobrovolnosti-nespolehlivosti, ale to má dneska kdeco v cloudu stejně. A dokud nezasáhne nějaký licenční šotek ala loni FilmOn, tak to funguje velmi dobře. Až vznikne i nějaký chytrý playlist ala spotify přes více zdrojů, který bude skládat epizody oblíbených pořadů - a současně odroste starší generace odchovaná=zvyklá na TV, může lineární vysílání klidně zaniknout :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).