Hlavní navigace

Názor k článku Co je nového u RejstrikuFirem.cz? od V. Petržilková - Přátelé, dovedu pochopit, že internetová diskuse je z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2006 12:26

    V. Petržilková (neregistrovaný)
    Přátelé, dovedu pochopit, že internetová diskuse je z jisté části anonymní, že se tu spousta z vás vyvášňuje, jak objednala služby omylem (tedy se omylem řádově 10 x uklikla), popř. že neobjednala nic.
    Nicméně si Vás i pana Dočekala dovoluji upozornit, že i na internetu lze spáchat trestný čin a v případě této diskuse zejména trestný čin pomluvy, vyhrožování a dalšího. Pokud se domníváte, že tvrzení, že komusi přijedete upravit vizáž a další věci, se nedají prokázat a nelze zjistit jejich autora, domnívám se, že jste na omylu.
    K vašim tvrzením o podvodnících a dalších věcech doporučuji poněkud více rozmyslu - zejména pak, pokud si za svými tvrzeními stojíte, měli byste mít připraveny důkazní materiály v dostatečné kvalitě a množství.
    Je mi líto, ale toto doporučení musím adresovat i autorovi tohoto článku, zejména s ohledem na to, že bych u něj jako u "novináře" předpokládala, že to bude právě on, kdo bude mít tvrzení uvedená ve svém článku důkladně prověřena. Taktéž bych předpokládala, že p. Dočekal, věnuje-li se podobným tématům, bude jistě seznámen s příslušnými právními normami, ale nejen s nimi, ale že bude seznámen taktéž s výklady právních norem, ve kterých autoři narážejí zejména na tuto problematiku.
    Nečekám, že mi na tento můj příspěvek někdo napíše něco jiného než urážku, popř. geniální konstrukci, že vlastně M. Malý je V. Petržilková a naopak, nicméně si dovoluji oznámit, že tvrzení uvedená v článku a v diskusi pod ním již skutečně překročila únosnou mez - a to jak stran slušnosti , tak i stran práva. Dovoluji si tedy připomenout vaší pozornosti mimo jiné i komentář k OZ, C. H. Beck, 1997, A. Švestka a návrh direktivy EU týkající se e-obchodu. Přepokládám ovšem, že jistě máte tyto a další prameny důkladně prostudovány i s ohledem na vaše sebejistá tvrzení, dogmatické názory o této "kauze" a nedovolila bych si snad ani pochybovat, že autor článku, vědom si jistě Novinářského kodexu, je bude mít určitě doma na poličce nad svou postelí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).