Hlavní navigace

Názor k článku Co je překážkou rozšíření českých elektronických obchodů? od Libor Nováček - Obchodník by na jednu stranu byl rád, pokud...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2000 22:29

    Libor Nováček (neregistrovaný)
    Obchodník by na jednu stranu byl rád, pokud může mít své peníze téměř okamžitě resp. díky platbě kartou "téměř jistě". Rozhodně je příjem peněz z takové transakce jistější, než když posílá někomu zboží na dobírku. Ten někdo si to může během doby, než zboží obchodní sežene a pošta doručí rozmyslet a co pak se zbožím, které se vrátí a není pro něj odbyt? Obchodník ale také zaplatí bance z takové transakce poměrně značná procenta - na možný dosažitelný obrat nezanedbatelnou částku z koláče, který představuje jeho zisk. A pokud jde o problémy, že některé obchody slibují a zboží nedodávají v termínech - kdo by takovému obchodu platil předem kartou? Zajímavá by byla možnost zaplatit zboží prostřednictvím kurýrní služby v okamžiku doručení balíku elektronickou formou - aby obchodník měl peníze v okamžiku, kdy zboží jde "z ruky do ruky". To je však zatím pouze fikce.
    Koupěschopnost internetové komunity bude hrát též roli v rozvoji el. ocbhodování. Kolik si koupí česká rodina /ať ta bez Internetu či s Internetem/ ročně knih či CDček?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).