Hlavní navigace

Názor k článku Co může přinést zvažovaný konec televizního vysílání „přes anténu“? od RRŠ - Jenže to jsou další náklady (pořízení přijímače, karty...),...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 1. 2022 12:29

    RRŠ

    Jenže to jsou další náklady (pořízení přijímače, karty...), nutnost instalace antény (zrovna já mám byt orientovaný na sever, bez výhledu na jižní oblohu, ale to je jen náhoda - sám proti "satelitu" předsudky nemám) a funguje to jen "když neprší" (obrazně řečeno, ale ta závislost na počasí tu je). Satelitní příjem je dobré řešení, ale jestliže chcete jen přijímat (a nahrávat...) několik běžně dostupných kanálů, tak je to řešení zbytečně drahé.
    Navíc: připojit televizi k STA zvládne nejen "babička", ale dokonce i já - parametry nastavení satelitního příjmu jsou poněkud "vyšší dívčí" a čas od času se změní.
    Poznámka: karta v počítači je výborná věc, já ji používám na "pozemní" příjem už skoro čtvrt století. A možnost "streamingu po domácí síti" je prostě skvělý bonus.
    Nahrávání z IPTV pomocí HDMI streameru/grabberu považuji za nouzovou záležitost, rozhodně nikoliv řešení - obvykle potřebuji nahrávat ve chvíli, kdy se nemohu koukat , ale ani obsluhovat nějaké zařízení. (To platí pro "lieární vysílání".) Navíc tím získáte nahrávku všeho, co se na obrazovce (a ve zvukovém kanále) děje, takže přijdete o skryté titulky, alternativní audio stopu, zvuk 5.1 spadne na "stereo" a ukládáte třeba 4K obraz z upscalovaného FullHD, v každém případě však "překódovaný" - namísto prostého uložení transportního streamu. (To není "vysvětlení", protože to zajisté znáte, ale "argumentace".)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).