Hlavní navigace

Názor k článku Co nám dala a vzala televizní krize? Její následky pociťujeme dodnes od Pamětník - To, že zde vedete urputnou zbytečnou bitvu za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 12. 2020 23:25

    Pamětník

    To, že zde vedete urputnou zbytečnou bitvu za omezení rozpočtu ČT, je vás soukromý názor, budiž vám přáno. Ale žádný jiný diskutující. Jen jeden se podivuje nad náklady na podporu menšinového filmu a další nad výběrem vhodných sportů pro ČT. O žádném snižování koncesních poplatků se nezmiňují.

    Na druhé straně existuje nedávný průzkum, kde dvě třetiny domácností by zvýšení poplatků o 15Kč akceptovalo, bez negativního vlivu na jejich rozpočet. Což je důležitější, než kolik zrovna vy ušetříte v ONO a na tramvajence. Možná na vás udělala dojem statistika s miliardou cestujících DPP, ale jaksi jste přehlédl, že za přepravné utratili jen 4 081 217 000.-Kč, což je méně než 4 koruny za každou jízdu a ty se samozřejmě nedostaly jen do rozpočtů pražských domácností.

    Patologická závist nad příjmy důchodců je u vás standardní, ale když se budete u toho takhle vztekat, tak se možná ani důchodu nedožijete. Tak byste přišel i o každoroční možnost, podle aktuální inflace, kterou mimochodem neuznáváte, pobírat zvýšený důchod. Tuto "vymoženost" ale bohužel ČT nemá, proto vůbec vznikla všeobecná diskuze o tom, jak řešit její zvyšující se provozní náklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).