Hlavní navigace

Názor k článku Co opravdu očekáváme od vyhledávačů? od Jiří Donát - Já bych to viděl trošku jinak. Je tady...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2003 15:10

    Jiří Donát (neregistrovaný)
    Já bych to viděl trošku jinak. Je tady totiž problém, jak definovat "zprávy". Pokud se něco chci dovědět o jakémkoliv subjektu (ať už je to konkrétní sopka, konkrétní firma nebo třeba konkrétní ostrov), zcela jistě nebudu chtít "zprávy" vynechat. Ty mně totiž poskytují ty nejčerstvější informace. A pak mohu potřebovat nějaké další, historické informace, třeba z klasických domovských stránek, z encyklopedií nebo z cestopisů lidí, kteří ta místa někdy v minulosti navštívili. Z mého pohledu je tedy jedinou odlišností "zpráv" to, že jsou řazeny podle času vydání. A přesně tak to dnes funguje i na Google: zkuste hledat třeba "Microsoft" v klasickém Google nebo v news.google.com - rozdíl je zcela zřejmý.

    Já bych tedy "zprávy" definoval jako službu uživateli, který již daný subjekt zná, který však o něm potřebuje nejnovější informace. Vidíte to jinak?

    PS: byl bych rád, kdybyste mohl uvést nějaké odkazy na Cuttinga. Na Google jsem neuspěl, protože "cutting edge technology" je příliš populární buzzword, takže nějaký pán stejného jména nemá šanci...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).