Hlavní navigace

Názor k článku Co přijde po neustávající krizi webovských prodejen? od Ladislav Zajicek - Kdyz si prectete zaver clanku, zjistite, ze zduraznuju,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 10. 2000 1:39

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Kdyz si prectete zaver clanku, zjistite, ze zduraznuju, ze pri vsem MUSI fungovat distribuce a logistika. To je mimochodem jedna z pricin krachu nekterech webovskych preprodejcu, kteri tyto sluzby podcenili.
    Dale - clanek se venuje WEBOVSKYM prodejnam, ne prodejnam ve fyzickem svete. Je o mizeni WEBOVSKYCH preprodejcu. O jejich probihajicim SKUTECNEM mizeni. A o mizeni miliard investicnich USD, napumpovanych do techto WEBOVSKYCH prodejen.
    Logisticke a distribucni sluzby nejsou preprodejeckymi sluzbami. Ty existuji jako soucast prodeje ve fyzickem svete - v nem si ale preprodejce pripocitava obchodni marzi, o kterou se zvysuje vysledna cena.
    Kdyz jsem byl v roce 1992 v USA, hledal jsem na Manhattanu (New York) prodejny vypocetni techniky. Nasel jsem tam dve. Na dotaz, proc tam nejsou, mi Americani odpovedeli, ze tohleto se objednava u zasilkovych sluzeb. Webovske prodejny jsou katalogy zasilkovych sluzeb v elektronicke podobe. V USA maji dlouhou tradici, proto Americani nemaji problemy s jejich vyuzivanim i ve webovske podobe. Kupuji si tak vsechno mozne. Zasilkove sluzby jsou preprodejci, kteri maji distribuci a logistiku vyresenou.
    Vzrustem objednavek zbozi primo u vyrobcu velkych, strednich, malych, kteri budou vsichni dostupni ze siti, se rozvinou distribucni a logisticke sluzby. Naprosto stejne, jako se to stalo v pripade distribuce hmotnych knih, kdyz se zacaly nabizet ve webovskych prodejnach.
    Kdo si potrebuje vsechno osahat ve fyzickem svete, toho prodej via Inet lakat nebude. Jsou desitky milionu lidi, kteri si osahavat nic nemuseji a staci jim informace ziskane z Inetu (nikoli jen z prodejen, ale i ze spousty dalsich zdroju).
    Ja si treba nekoupim pocitac u konecneho prodejce ani za nic. Objednam si jednotlive dily podle sveho vyberu u velkodistributora a pak si pocitac sestavim, resp. renovuju. Vim, ze to neni typicky priklad, ale tim, ze se vyhnu konecnemu preprodejci, jeste usetrim, i kdyz to pro mne neni to nejhlavnejsi. Velkodistributor prodava i kompletni pocitace, ale ja si ho chci sestavit podle svych potreb. To jen k tomu, ze patrim k lidem, kteri berou technicke kramy jako kramy a zajimaji je jejich parametry, nikoli jejich "nabozne" prohlizeni v obchodech. Nejsem zdaleka sam. Tem druhym jejich citovejsi vztah k vecem ale brat nechci!
    Jeste tady nekde bylo receno, ze open source neni v sitich mozny. To je naprosto absurdni tvrzeni (site peer-to-peer jsou z 90% open source). A ze pry open source neni levnejsi. To nema s open source moc spolecneho. Zalezi na typu licence. K open source se vetsinou vztahuji bezplatne licence.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).