Hlavní navigace

Názor k článku Co se stane s bitcoiny po vaší smrti? od Ludek Vodicka - Zrovna nedavno jsme na tohle tema napsal 3...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2019 14:36

    Ludek Vodicka

    Zrovna nedavno jsme na tohle tema napsal 3 clanky, kde resim, jak udelat bezpecne uloziste pomoci Keepassu, jak toto uloziste zabezpecit pomoci Yubikey a diky tomu ho pak lze synchronizovat treba pres Dropbox.

    Dale pak jak vse zabezpecit a zazalohovat tak, aby v pripade zniceni/ztraty jednoho Yubikey se bylo stale mozne dostat ke vsem datum a jak a co pripravit tak, aby bylo mozne jen par informaci ulozit do bezpecnostni schranky a v pripade nejake nahle udalosti se ke vsem datum a kryptomenam dostali spravne osoby.

    Vse jsem resil prave i z duvodu nejakeho bezpecneho zpusobu, kam pro vsechny pripady ulozit nejen klice samotne, ale i instrukce a dalsi veci.

    Resil jsem pak take jak bezpecne uschovat a generovat 2FA TOTP kody (a seedy), coz lze pomoci Keepassu a par pluginu take jednoduse vyresit. Lze pak jednoduse generovat nejen 2FA TOTP kody, ale take QR kody se seedem tak, aby ho bylo mozne nacist jakymkoli TOTP autenticatorem (idealne Yubico autenticatorem, protoze je sifrovany pomoci HW klice).

    Pokud by to nekoho zajimalo, linky na clanky jsou zde:

    - https://www.vodnici.net/2019/01/bezpecnost-uctu-cast-prvni/
    - https://www.vodnici.net/2019/01/keepass-bezpecnost-cast-druha/
    - https://www.vodnici.net/2019/01/keepass-a-2fa-bezpecnost-cast-treti/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).