Hlavní navigace

Názor k článku Co se ve skutečnosti skrývá za „povinným programováním od první třídy“? od dino - Ale prd, ony i ty "základy k memorování"...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2015 13:00

    dino

    Ale prd, ony i ty "základy k memorování" v sobě kupodivu obsahují i "matematiku, jež se dá naučit", když si zrovna nepamatuju, kolik je šest krát sedm, tak se z toho buď sesypu, že jsem to zapomněl, nebo si uvědomím, že to je sečtení šesti sedmiček, což je totéž je sečíst dvě trojice sedmiček, což je dvakrát dvacet jedna, což je dvakrát dvacet a dvě jedničky k tomu, což je "dvakrát dvě a nulu za to" a dvě jedničky k tomu... Prostě těch vztahů je hromada a každý si může najít "cestu k tomu, co zapomněl"... Pokud mu tedy někdo nevnutil myšlenku, že malá násobilka je básnička, kterou ze sebe musí umět kdykoliv vychrlit.

    Máte pravdu že jsou skutečně základy, které je třeba se naučit, ovšem není toho o mnoho více, než jak za sebou jdou čísilce. Představa, že do toho patří i velká násobilka, je docela úsměvná, to, že to někdo myslí vážně, je spíše smutné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).