Hlavní navigace

Názor k článku Že už bylo všechno vynalezeno? Elon Musk je důkazem, že to není pravda od wsh - Možná by bylo fajn, kdyby články psali autoři,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2015 11:15

    wsh (neregistrovaný)

    Možná by bylo fajn, kdyby články psali autoři, kteří o tématu ví něco víc, než si vyčtou z jedné knížky. Základní fakta jsou správná, ale tam, kde k nim autor doplnil vlastní interpretaci už to zavání nesmyly.

    Teslu mám rád, způsob, jakým mění celé odvětví je fascinující, třeba diagnostika na dálku a opravy instalací aktualizovaného firmware jsou jednak pohodlné a druha šetří náklady na drahou servisní síť, ale např není pravda, že je to "auto dotažené do nejmenších, i designových detailů". Právě naopak, podle mnohých je interiér dost nedotažený, je v něm nedostatek odkládacích míst, držáků na nápoje, přístup k olověné 12V baterii, které se občas vybije je příšerný apod.

    Stejně tak nízký dojezd auta Tesla neřeší výměnou baterie, ale sází na síť dobíječek Super Charger. Sám Musk řekl: "Takže proč byste vlastně používali výměnu baterie? Nedává to smysl". Hlavní důvod, proč stavěli výměnné stanic je nesmyslná legislativa, která tím podmínila nějaké dotace. Naopak ty SuperChargery jsou vynikající věc, kterou jim ještě další automobilky budou závidět, až se probudí z ropného spánku.

    Stejně tak automatické dobíjení "hadem" se neřeší, abyste neutrhl zásuvku (to se myslím řeší tak, že se zapojeným kabelem se prostě auto nerozjede), ale proto, že když chcete mít plně automatizovanou flotilu, potřebujete, aby si auto samo dojelo k nabíječce a nabilo se tam.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).