Hlavní navigace

Názor k článku Co zajímavé najdete v uniklé databázi ODS? od Jetelina - Naopak! Já oceňuji to, že jste odkaz pro...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 4. 2012 9:33

    Jetelina (neregistrovaný)

    Naopak! Já oceňuji to, že jste odkaz pro stažení zveřejnili!
    - Existuje milión zpráv typu "úřednice zveřejnila rodné čísla v XLS začerněné černým pozadím", "někdo ukradl emisní povolenky" nebo "unikla databáze zaměstnanců organizace OSA".

    Pokud neuvede autor článku zdroj, způsob útoku a jiné detaily potvrzující pravost... jedná se o článek typu jedna paní povídala-čili Blesk, kachna, TV a publicita jen pro publicitu.
    - Vypovídající hodnota takového článku je 0(nula) a rovnají se zprávě "viděl jsem mimozeměťana a mám databázi z jejich vesmírné lodi".

    Za druhé, bez pořádného průseru nebude fix!
    - ODS už dostala první výstrahu, kterou naprosto ignorovala, proto je tohle naprosto adekvátní chování. Anonymous na citlivé místo upozornili a ODS nepodnikla kroky k tomu aby tu databázi zavřely do trezoru. Proto je zveřejnění chyby veřejnosti naprosto adekvátní další postup.
    - Z pohledu výrobce softwaru, pokud máte bezpečnostní chybu v programu... Whitehat hacker na ni výrobce upozorní. Výrobce nereaguje. Co těd? Má možnost to prodat na černý trh, nebo zveřejnit všem. Zveřejnění všem je ta světlejší možnost! A kdo ví kolik Blackhatů už tuhle databázi zneužilo a někomu prodalo...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).