Hlavní navigace

Názor k článku Computer Press náhle zpoplatnil freehostingové služby od Zdeněk Polách - Já to vážně nechápu, divit se tomu, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 8. 2002 9:36

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Já to vážně nechápu, divit se tomu, že Cpress už nehodlá do budoucna dotovat služby, na kterých prodělává. Jestli jste si toho nevšimli, tak se podobným směrem ubírají všichni (a těší mě, že se pro placené služby vžívá námi prvně použité přízvisko PROFI :o)). Nikdo nebude dotovat nevýdělečné projekty přinášející velké náklady s výjimkou portálů, ovšem myslím, že ve chvíli, kdy někdo portálům pořádně zpoplatní traffic, přestanou s tím i ony (byť je to otázka, stačí se mrknout na hospodaření Centra a trpělivost jejich investora neustále do nich sypat další a další peníze).

    Taky mi příjde mírně zkreslené napadat Cpress za to, co řekl před dvěma lety, kdy byla situace na internetu přece jenom docela jinde než dnes (konektivita, vyhlídky, atp.) s tím, co se děje teď. Jasně, Cpress porušil jedno pravidlo nikdy neříkej nikdy, ale vyčítat mu, že ho porušil a nechce dále prodělávat, mi přijde fakt ubohé. Jura sice kecá, když tvrdí: Zpoplatnění vypadá sice jako z nouze ctnost, ale není to tak nicméně já se tomuto jejich kroku vážně nedivím.

    BTW: ještě by mě zajímalo, podle čeho Lupa vybírá podobný témata a podle čeho určuje míru útočnosti článku. Když Empyreum zpoplatnilo Open Audit, na kterým si kdysi honili triko víc jak Cpress s Hyperlinkem, tak jsem kromě plytkého článku (nebo možná jenom zmínky) nečetl na Lupě vůbec nic a přijde mi to minimálně stejně zajímavé jako Hyperlink.

    PS: nejsem a nikdy jsem nebyl zaměstnancem Cpressu a nepatřím ani mezi jeho příznivce, ani mezi obdivovatele Jury Hlavenky :-)))
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).