Hlavní navigace

Názory k článku Konference „Content First“: Pomůže firmám lepší práce s obsahem?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 6. 2014 2:11

    CrayXMP (neregistrovaný)

    Hned ze začátku se přiznám, že naprosto NESNASIM všelijaké tyto "chytrálky a všeználky", kteří vědí PRESNE, co je potřeba u webu dělat a jak ho vytvářet..

    Před lety to bylo AdSense/AdWords, SEO .. teď je to "překvapivě", aby vůbec na daném webu "bylo co zajímavého číst" = content, lidsky podáno, jak je trefně poznamenáno ze strany O2 v posledním odstavci.. A to si myslím, že mělo být vždy naprostou prioritou - zajímavý, dobře podaný obsah, možná i vkusně a přehledně strukturovaný - a nikoliv nejrůznější flash pluginy, animace, Joomla design a podobné kraviny, které chodí jen na omezeném počtu v současnosti používaných browserů.. kdo ještě pamatuje dobu Netscape 4 a MSIE4, kdy KAZDY WEB!! - podotýkám NAPROSTO KAZDY! jste si mohli otevřit na jakémkoliv počítači a byl naprosto funkční.. a dnes díky neskutečným paskvilům (obrazoborci tomu budou říkat "pokroku") nové kodování jde až tak daleko, že je schopné definovat A HREF link stylem, že si na něj v MSIE 8 nekliknete, protože zkrátka MSIE 8 nerozpozná daný kod!!

    Tohle je už naprosto špatně! Základní technologie, příkazy apod. by měly být zpětně "kompatibilní" a ne, abychom se ocitli v situaci, kdy linky nefungují, obrázky se nezobrazují a jediná rada a přístup ze strany daného webu je "máte starý browser, aktualizujte - jinak nás nezajímáte". Ve více jak 3/4 případů navíc daný vlastník webu NEPOTREBUJE nové technologie, jen využívá buď jejich přidaných animačních efektů nebo naopak neschopnosti a lenosti HTML kodéra, aby web optimalizoval pro prohlížeče starší cca 3-4 let.. je to hrozivé, jak jsou HTML kodeři líní a soustředí se pouze na Google Chrome, Mozilla Firefox - a tím to pro ně končí.

    Toto by se před 10 lety NEMOHLO STAT.. aby někdo takto tristně přistupoval k dnes, v tomto kontextu, totálně SMESNEMU přístupu tzv. "přístupnosti webu" . cha cháá! co z toho, že máte web tzv. optimalizovaný pro zrakově či sluchově postižené či omezené návštěvníky, když totálně kašlete na další skupinu (bez urážky) "omezených" uživatelů se starším HW, kteří zkrátka si nemohou dovolit či ze zvyku nechtějí přejít na nové technologie? (typu důchodci).. ? ti se asi nepočítají.

    A nejlepší je, že když nějaké firmě se spotřebním zbožím podotknete, že jejich web má takovou zásadní chybu, že díky nějaké definici CSS se nezobrazí ani text na homepage (efekt stínovaného písma) na MSIE 8, tak vám napíše zpátky jejich "webmaster", že vám děkuje za info, ale že je to vůbec nezajímá, protože podle Google Analytics na jejich webu se tato skupina pohybuje pod 10 procenty.. a já si vždy myslel, že v obchodě je především zásadní PRODAVAT a že by forma prodeje neměla být přednější.. asi se pletu..

  • 13. 6. 2014 16:03

    Zen (neregistrovaný)

    "... kdo ještě pamatuje dobu Netscape 4 a MSIE4, kdy KAZDY WEB!! - podotýkám NAPROSTO KAZDY! jste si mohli otevřit na jakémkoliv počítači a byl naprosto funkční ..."

    Zvasty, kecy, pr*y
    Tohle proste NENI pravda, tehdy bylo v "mode" delat weby pro IE a z vtsoka ... ehm ...kaslat na nejake W3C.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).