Hlavní navigace

Názor k článku ČT dokončila testy nového iVysílání, staré odstavila od Tomáš Trnka - Objektivní to tedy moc není, neboť se zaměřujete...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2011 14:28

    Tomáš Trnka

    Objektivní to tedy moc není, neboť se zaměřujete jen na jeden faktor, přičemž ve hře jsou mnohem zásadnější: otevřenost/mul­tiplatformnos­t. Tam nové iVysílání prohrává na celé čáře. Přestože je to služba veřejnoprávní televize a měla by tedy z mého laického pohledu dostupná všem, vyžaduje proprietární Adobe Flash a alternativa neexistuje (aspoň mě se v Gnashi ten přehrávač rozjet nepodařilo).

    Dosud jsem používal staré iVysílání, kde si mohl kdokoli pustit ten stream v jednom ze stovek různých přehrávačů dle svého gusta. V novém iVysílání je sice "odkaz na video", ale mně z nějakého důvodu dává místo videa odkaz na stránku (smysl této funkce jsem tedy nepochopil, URL mám v adresním řádku).

    To už mohla ČT nasadit raději ten Silverlightový přehrávač, přes který se vloni vysílala olympiáda. Není to sice o moc lepší, ale alespoň pro to existuje Moonlight a navíc bylo dobře zdokumentované SOAP rozhraní, takže se dalo zase snadno dostat k samotnému streamu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).