Hlavní navigace

Názor k článku ČT vyhrála soud o poplatky za nefunkční televizor coby dekoraci v kavárně od anonym - Frédéric Bastiat: „Nelze společnosti přinést větší změny a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 8. 2010 11:50

    bez přezdívky
    Frédéric Bastiat: „Nelze společnosti přinést větší změny a většího zla než přeměny zákona v nástroj loupeže.“

    79% čtenářů Digizone v anketě hlasovalo pro zrušení koncesionářských poplatků.

    Nutí nám prostřednictvím zákonů něco co nechceme. Něco, co by na volném trhu neuspělo, při porovnání cena/užitek. Proč to neudělají, proč nezakódují signál ČT a kupte si ho, kdo máte zájem? Protože ČT by v konkurenci na trhu neuspěla, rozhodně ne za současných podmínek (cena/užitek). Ze stejného důvodu doplácí každý spotřebitel na solární a větrnou energii v ceně elektrické energie. Nenechají nám svobodu volby koupit si ekologicky uvědoměle solární elektřinu za 14Kč/kWh, nebo benzín s biolihem o 1-2Kč dražší než obyčejný benzín. Všechny tyto nekonkurenceschopné produkty by totiž na volném trhu neuspěly. Produkováním a dotováním nekonkurenceschopných produktů naše společnost jako celek nezbohatne. Když totiž platíme uměle zvýšenou (zákonem vynucenou) cenu, zbyde nám v peněžence méně peněz a nakoupíme proto méně jiného zboží. To je jeden z důvodů, proč přeregulované ekonomiky nerostou nebo rostou pomaleji než ekonomiky svobodnější.

    http://www.svobodni.cz : Svobodní odmítají koncept tzv. veřejnoprávních médií hrazených z veřejných prostředků příp. koncesionářských poplatků a požadují jejich zrušení.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).