Hlavní navigace

Názory k článku ČT vypne na Ústecku 18 analogových dokrývačů, jinde dalších osm

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 8. 2010 9:57

    frr
    Jinak řečeno, pokud si správně vykládám pár mediálních sdělení z poslední doby (což není tak jisté), v Ústí na "Střížáku" za pár dní zhasne analog ČT1+2, ale digitál MUX1/2/3 už se nejspíš nerozsvítí. Bravo! Je fakt, že už jsem to dřív někde zaslechl - že je Bukovka silná dost. Střížovický vrch byl doteď nejdůležitějším vykrývačem v Ústí - na mohutnou věž vysílače je vidět skoro z celého centra města = z kotliny, kde je soustředěna největší hustota obyvatel (celé Ústí má cca 100000 lidí) a odkud není vidět na Bukovou horu. Hehe... Prima a Nova pojedou analogově dál?

    Přemejšlím, kolik dezinformace je v těch press releasech obsaženo tentokrát. Když se vypínala analogová ČT2 z Bukové hory, to bylo taky keců v médiích - ale že Střížák pojede čtyřmi kanály analogově dál, o tom nebyla nikde ani zmínka. Pak byly chvíli na webu ČRA tabulky s termíny zhasínání jednotlivých vysílačů - teď už je hledám marně... mám pocit, že tam u Střížáku byl termín zhasnutí konec roku 2011.

    Taky koukám, že nově zprovozňované "opakovací dokrývače" tady okolo pojedou na stejných kanálech jako Bukovka, tzn. zahustí se nám SFN - to jsem zvědav, kolik nešťastníků v naší chemické kotlině začne mít problémy s pre-echem... Možná je nakonec dobře, že se ten Střížák hned nerozsvítí v digitálu :-))
  • 15. 8. 2010 14:18

    K-A-R-L-O-S
    Tak na Bukovce tomu není žádný jakýkoliv rozumný důvod,vše jede dle TPP,i Prima své reg.studia Chomutov a Ústí sloučila do jedná a to Ústí tak není sebemenší důvod nevypnout 12K OFF.
    Jíná je těch 81KW oproti 100KW (na 48K oproti K39,na kterém mohli jet na full power tedy 100KW,pokud by se neustoupilo velevážené Primě a jejím regionům)který se plánovaly a mimochodem důvod nevypnutí byl a je na Svatoboru a to že se vysílá sníženým výkonem oproti ostatním muxům a to byla a je problém no 1 pro NOVU TV.
  • 14. 8. 2010 22:39

    Steve
    No jsem zvědav na toho našeho Analogového lídra jak se zachová a jak se bude tvářit na vypínání 12.k. Nedopadne to jako v Klatovech?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).