Hlavní navigace

Názor k článku ČTÚ: Sítě pro DVB-T2 udělíme, až uvidíme životaschopný obchodní model od anonym - Mně se zdá,že p.Dvořák s celým svým ansámblem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2012 11:44

    bez přezdívky
    Mně se zdá,že p.Dvořák s celým svým ansámblem začíná být čím dál tím víc nečitelný. Proč?
    Jako šéf regulačního orgánu doposud "držel basu" především s těmi firmami,které fyzicky skutečně vysílají, ať již to jsou oligopolní mobilní operátoři nebo monopol ČRa.
    Celá léta se nám tu snaží podsouvat názor,že jako regulátor vlastně nic nemůže a jen opatrnými dílčími kroky (obvykle neúčinnými) trochu moderuje ten bordel (pardon),který zde vznikl. Nějací klienti - daňoví poplatníci, v jejichž zájmu má a musí vystupovat (jelikož jej platí ze svých daní), jej vůbec nezajímaly a zřejmě ani nyní nezajímají. Viz průsery s předraženým mobilním vysíláním, ale méně známé předražené DVB-T od ČRa.
    A najednou vychází s překvapivým veletočem "až uvidíme životaschopný obchodní model". Kde má ČTÚ oporu v zákoně?? ČTÚ má především tlačit na co nejnižší ceny na straně uživatelů, podporovat konkurenci (nikoliv tajné spolky) a ne vstupovat do obchodních vazeb, ba dokonce čmuchat po obchodních modelech (nebo že by si p.Dvořák hledal teplé místo do důchodu?).

    Resumé je jasné - ČTÚ musí předložit jasné a pro všechny subjekty, které chtějí podnikat, transparentní prostředí, včetně jasných časových harmonogramů a ne bláboly typu "až uvidíme"!
    Bohužel jedinou cestou je totální výměna vedení této státní trafiky, vč. přepracování legislativy. Jenže tomu tady už nikdo nevěří. Ještě že ČTÚ stihl zrušit skandální výběrové řízení na externího dodavatele práce, kterou má ze zákona dělat sám a vlastními silami...na jak dlouho?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).