Hlavní navigace

Názor k článku ČVUT bude učit videohry, Pěchouček mění výuku počítačových věd od ​ Bystroushaak - > ovšem z hlediska programování her užitečné asi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2016 15:23

    ​ Bystroushaak

    > ovšem z hlediska programování her užitečné asi tak jako znalost lidových tanců Severního Porýní počátku dvacátého století

    Pokud tedy nedělá hru o lidových tancích, že. Jinak by mě zajímalo, co si kdo představuje pod „programováním her“. Tvorba engine? Scriptování dialogů? Výroba AI? Grafických efektů? Ten sylabus vypadá spíš jen jako nějaké základy programování + tvorba 3D engine.

    Zrovna včera jsem dokoukal Welcome to the N.H.K., kde v jedné epizodě hrdina zajde na hodinu „tvorby her“ a tam vymýšlí zápletky a příběh. Budou se něco takového učit tady? Způsob, jak dobře vyprávět, či jak upoutat hráčovu pozornost? Nebo třeba návrh „návrh levelů“? Tohle se třeba kryje s tvorbou filmů, či psaním knihy a u her to má větší význam, než jak bude vypadat 3D engine, který stejně většina použije nějaký generický (nejnovější a nejlepší jsou kupodivu zdarma).

    Teď například pomalu začíná éra virtuální reality, která vyžaduje signifikantně jiný způsob tvorby prostředí a má spoustu specifik. Je to tam někde pokryté?

    Tohle mi přijde skoro jako kdyby ČVUT vypsala předmět pro spisovatele a učila tam výrobu papíru a svazování knih, s tím že volitelně si můžou napsat ještě teorii různých druhů písma, nebo plavání a dějepis.

    Já tedy nechci vysloveně kritizovat, ale jsem z toho tak nějak lehce na rozpacích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).